Fogszuvasodás

A fogromlás elkerülése érdekében naponta mosson fogat és használjon fogselymet!

Dr. Rigó Orsolya Dr. Rigó Orsolya

Szerző: DR. RIGÓ ORSOLYA

Profil megtekintése

A megfelelő szájhigiénia egész szervezetünk egészségének fontos részét képezi, és megléte által a világot boldog, egészséges mosollyal szemlélhetjük. A rendszeres fogmosás és fogselymezés prioritásként való kezelésének hosszútávú előnye, hogy csökkenti a fogszuvasodás és a fogínyproblémák kockázatát. A Magyar Fogorvosok Egyesülete a szájüreg egészségének javítása érdekében napi kétszeri fogmosást és mindennapi fogselymezést ajánl.

A megfelelő szájhigiénia egészsége fontos részét képezi, és segítségével hatalmas mosollyal tekinthet a világra. A rendszeres fogmosás és fogselymezés prioritásként való kezelésének hosszútávú előnye, hogy csökkenti a fogszuvasodás és a fogínyproblémák kockázatát. Az Amerikai Fogászati Szövetség szájüreg egészségének javítása érdekében napi kétszeri fogmosást és napi egyszeri fogselymezést javasol.

A fogromlás elkerülése érdekében naponta mosson fogat és használjon fogselymet!

Ne feledje, hogy a fogmosás önmagában nem elég. A fogmosás és a fogselymezés egyaránt fontos mivel más módon járulnak hozzá a szájüreg egészségének javításához.

miért is fontos a fogmosás: a fluoridos fogkrémmel végzett fogmosás segít a a fogakon kialakuló lerakódás, vagyis a plakk elleni védelemben. Fogkeféjét (vagy ha elektromos fogkefét használ, a pótfejet) három vagy négy havonta mindenképpen cserélje le.

Tanács röviden

Plakk, vagy fogkő? Tudja-e, hogy mi a különbség közöttük?

További részletek

Miért van szükség a fogselymezésre? A megfelelő fogselymezés segít eltávolítani a lepedéket és az ételmaradékokat a fogkefével nem elérhető fogak közötti részekről. Csupán a fogmosás által nem érhető el sem a szájüreg, sem az íny teljeskörű egészsége. A kutatások szerint a rendszeres fogselymezés csökkenti az ínyproblémák kialakulásának veszélyét.

A fogselymezést rendszeressen végezze el. Válassza ki az Ön számára megfelelő fogkefét és fogselymet, és gyermekeinek is szerezze be a kedvenc színükben kapható és kedvenc figurájukkal díszített termékeket, hogy ezzel is segítsen nekik a jó fogmosási szokások kialakításában. Mindenki számára létezik a számára megfelelő fogkefe és fogselyem, ezért semmi nem áll a teljeskörű szájápolás útjában.