Szeretne egészséges fogmosási rutint kialakítani?

Want to Establish a Healthy Toothbrushing Routine? article banner
MEGOSZTÁS

Vegye figyelembe a fogmosás gyakoriságát, a vízhasználatot, a töltést és az újrahasznosítást

A Procter & Gamble (P&G) Oral-B és Crest márkája közel 3000 ember bevonásával végzett felmérést az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, hogy jobban megértsék a mai szájápolási szokásokat. Az adatok alapján számos olyan tipp született, amelyek segíthetnek az embereknek javítani személyes egészségi állapotukat, és csökkenteni a szájápolási rutinjuknak a környezetre gyakorolt hatását.  

  1. Mosson fogat naponta kétszer: Az Egészségügyi Világszervezet azt javasolja, hogy naponta kétszer mosson fogat fluoridos fogkrémmel két percig, hogy segítsen csökkenteni a lepedékbaktériumok és a fogkő felhalmozódását, a fogszuvasodást, valamint az ínyproblémákat. Azok a megkérdezettek, akik kihagyják a fogmosást, azt állítják, mindez azért történt, mert elaludtak (27%), túl fáradtak (24%) vagy túl lusták (23%) voltak.

  2. Zárja el a csapot: A személyes egészségügyi előnyökön túlmenően az emberek szájápolási rutinjuk során meghozott egyszerű döntések is hozzájárulhatnak környezeti lábnyomuk csökkentéséhez. Majdnem minden negyedik válaszadó (24%) elismeri, hogy fogmosás közben is nyitva hagyja a csapot, és több mint minden második (60%) alábecsüli a percenként elpazarolt vízmennyiséget. A csap elzárásával naponta akár 36 liter vizet is megtakaríthat. Még jobb, ha az emberek kevesebb energiát fogyasztanak azáltal, hogy a hideg vizet választják.

  3. Húzza ki a töltőt: Az elektromos fogkefét használó válaszadók közel fele (47%) állítja, hogy mindig vagy néha bedugva hagyja a töltőt, 31% pedig állandóan a töltőn tartja a fogkefét. A legtöbb készülék mindaddig áramot használ, amíg be van dugva a konnektorba, ezért ne felejtse el kihúzni a töltőegységet, amikor nem tölti elektromos fogkeféjét.

  4. Ellenőrizze az újrahasznosíthatóságot: A személyi higiéniai cikkek újrahasznosíthatók, az emberek pedig ellenőrizhetik a termék és a csomagolás címkéjét, hogy megbizonyosodjanak erről. A válaszadók 19%-a azonban bevallja, hogy ritkán vagy soha nem hasznosítja újra a fürdőszobai termékeket vagy a csomagolást. Az okok? Közel egyharmaduk (30%) soha nem gondolt erre, 22%-uknak fogalma sem volt arról, hogyan lehetne újrahasznosítani a különböző termékeket, 19%-uk pedig azt állította, hogy nincs elég újrahasznosítható termékük otthon. Minden cselekedet változást jelent, az egyéni szokások pedig együttesen csökkentik és pótolják a hulladékot.

Az Oral-B és a Crest azon dolgozik, hogy 2030-ra 2 milliárd embert szoktasson rá, egyszersmind tegye lehetővé számukra az egészséges szájápolási szokások elsajátítását, ezzel is csökkentve környezeti lábnyomukat, és lehetővé téve mindvégig a felelős fogyasztást. Az erőfeszítés részeként az "Egészséges mosoly, egészséges élet" stratégia, amely az egészséges szájápolási szokások előmozdítására törekszik, hogy átalakítsa az emberek egészségét, miközben csökkenti a közösségekre gyakorolt hatást.A márkák az oktatásra és támogatásra összpontosítanak; segítik a fogászati termékekhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférést; azonkívül ott van még az innováció, amely élvezetessé teszi az egészséges szokások elsajátítását.

Az adatok egy 2020. október 7. és 15. között végzett online felmérésből származnak, 2905, az általános lakosságból származó válaszadóval (1093, Egyesült Államok, 647, Franciaország, 465, Egyesült Királyság, 353, Németország és 347, Olaszország). Az eredményeket ország, életkor és nem szerint súlyoztuk.