Hogyan mossak fogat Oral-B elektromos fogkefével?

Az alábbiakban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan tisztíthatja legjobban fogait Oral-B elektromos fogkeféjével. Lentebb 2 videót is talál, ha inkább videón szeretné megnézni.

  1. Ellenőrizze, hogy a fogkefe fel van töltve. Számos elektromos fogkefe töltöttségi szint jelzőfénnyel rendelkezik, így láthatja a fogkefe töltöttségét.
  2. Nyomjon fogkrémet a fogkefefejre. A fröcskölés elkerülése érdekében a fogkefe bekapcsolása előtt vigye közel a fogkefefejet a fogaihoz.
  3. Kezdje a fogak külső felületével. Lassan vezesse végig a fogkefefejet fogról fogra, és tartsa egy helyben a fogkefefejet néhány másodpercig minden egyes fognál, mielőtt továbbhaladna a következőre. Kövesse az egyes fogak alakját és a fogíny görbületét.
  4. Ismételje meg a 3. lépést a fogak belső felületén.
  5. Ismételje meg a 3. lépést a fogak rágófelületein és a hátsó fogak mögött.
  6. Irányítsa a fogkefefejet a fogínyvonal mentén a fogínyre. Ne nyomja és ne dörzsölje erősen.
  7. Próbálja meg a fogkefefejet a nyelve és a szájpadlása mentén végighúzogatni, hogy felfrissítse a leheletét.

Ne feledje, hogy ha tölthető elektromos fogkefét használ, nem szükséges erősen nyomni vagy dörzsölni. Egyszerűen vezesse a kefét, ami megtisztítja fogait. Egyes Oral-B elektromos fogkefék nyomásérzékelővel rendelkeznek, amelyek figyelmeztetik, ha túl erős mozdulatokkal mos fogat.

A helyes fogtisztításhoz szánjon rá legalább két percet a fenti technikával történő fogmosásra, a szájüreg minden részét 30 másodpercig tisztítva (jobb felső, bal felső, jobb alsó és bal alsó rész), reggel és este egyaránt. A legtöbb Oral-B tölthető elektromos fogkefe beépített kétperces időmérővel rendelkezik, egyes modellek professzionális időmérővel is, amely méri a szájüreg egyes részeire jutó 30 másodpercet, így nyomon követheti a fogápolást.

A legjobb eredmény elérése érdekében a fogorvosok azt javasolják, hogy a fogkefefejet három havonta cserélje, illetve akkor, amikor a fogkefefej sörtéi használat közben kirojtosodnak és elkopnak, ami csökkenti a fogkefe tisztítási hatékonyságát.