Mit jelent a piros jelzőfény az Oral-B elektromos fogkefémen?

Az Oral-B elektromos fogkefe piros fénye a következő négy dolog egyikére utalhat:

  • Sok fogkefénk látható nyomásérzékelővel rendelkezik. Ha túl erősen nyomja rá a fogaira, a jelzőfény bekapcsol. Ne feledje, hogy nincs szükség erős dörzsölésre – a fogkefét lassan mozgassa fogról fogra, és hagyja, hogy a fogkefe elvégezze a munkát.
  • A nyomásérzékelő folyamatosan világít? Néha egy kis fogkrém beragadhat a fém csapszeg köré, amely a fogkefefejhez csatlakozik, és ezzel aktiválhatja a nyomásérzékelőt. A probléma megoldásához próbálja meg leöblíteni a fém csapszeget, és tartsa meleg víz alá legalább tíz másodpercig. A probléma megelőzése érdekében minden használat után távolítsa el a cserélhető fogkefefejet, és öblítse le mindkét alkatrészt, mielőtt külön megszárítaná és eltenné őket.
  • Ha a piros jelzőfény a markolat aljához közel van, akkor ez lehet az alacsony töltöttségi szint jelzője (PRO 1000 vagy újabb modellek). Ez akkor villan fel, amikor ideje feltölteni a fogkefét, mivel csak 1 vagy 2 további fogmosáshoz elegendő töltöttség maradt az akkumulátorban. Ilyenkor tanácsos feltölteni.
  • A Smart, Genius és iO fogkefék személyre szabható SmartRing gyűrűvel rendelkeznek, amely vizuális visszajelzést ad a fogmosás során kifejtett nyomásról, a fogmosás időtartamáról és a kiválasztott üzemmódról. Az Oral-B alkalmazás segítségével módosíthatja a gyűrű színét, és számos szín közül választhat.