MIÉRT AZ ORAL-B FOGKRÉM?

Lejár a fogkrém szavatossága?

Lejár a fogkrém szavatossága? article banner
MEGOSZTÁS

Lejár a fogkrém szavatossága?  

A fogmosás alapvető fontosságú a szájhigiéniánk szempontjából, de vajon lejár-e a fogkrém, és milyen kockázatokat rejt a lejárt fogkrém használata? 

A fogkrém szavatossági ideje

A fogkrémek szavatossága lejár, még akkor is, ha bontatlan, de a szavatossági időre elsősorban az egyes tubusokban található összetevők hatékonysága miatt van szükség. A fogkrémek szavatossági ideje általában két év a gyártási dátumtól számítva, amelyet a tubus végére nyomtatva talál meg. Ez elsősorban a fluoridot tartalmazó fogkrémekre vonatkozik, mivel ez az elsődleges összetevő a szuvasodás megelőzésében és a meggyengült zománc megerősítésében.

A tégelytől a tubusig 

Akár hiszi, akár nem, a fogkrém egészen az 1850-es évekig szappant tartalmazott. Az 1890-es évekig tégelyekbe csomagolták. A tégelyről a tubusra való áttérés valóban segíthetett a fogkrém eltarthatóságának meghosszabbításában.

Lejárt fogkrém használata

Használhatja a lejárt fogkrémet? Az egyszerű válasz igen. A lejárt fogkrém veszít az ízéből, és potenciálisan csökken a lyukas fogak és a fogszuvasodás megelőzésére való képessége.