MIÉRT AZ ORAL-B FOGKRÉM?

Melyek a legjobb fehérítő fogkrémek?

Melyek a legjobb fehérítő fogkrémek? article banner
MEGOSZTÁS

Ha feltenné a kérdést barátainak, hogy vajon szeretnének-e fehérebb fogakat, szinte egyhangú igen volna a válasz. Ellenben, ha a legjobb fogfehérítő fogkrémről kérdezné őket, akkor legkülönfélébb válaszokat kapná. A mosolygáskor fehéren villanó fogak érdekében nem elég bármilyen „fogfehérítő” fogkrémet vásárolni. Igazság szerint, ha valaki nem tudja hol és milyen szempontok alapján keresse a legjobb fogfehérítő fogkrémet, bizony nincs könnyű helyzetben.

Hogyan fejti ki a hatását a fehérítő fogkrém?

Tudta, hogy az emberek 50%-a először az illető mosolyát figyeli, amikor egy ismeretlennel találkozik? Vajon mely kritériumok alapján azonosítsuk be a piacon föllelhető, legjobb minőségű fehérítő fogkrémet? Nézzünk néhány példát arra, hogyan szűkíthető le a találatok száma a legjobb minőségű fehérítő fogkrém keresése során.

  • Elszíneződések eltávolítása: A felületi elszíneződések eltávolítása, azaz a fogfehérítés fizikai (például szilikáttal) és kémiai beavatkozással (például nátrium-hexametafoszfáttal) történhet. Az eljárások együttes hatása a zománcfelület elszíneződéseinek kiküszöbölését szolgálja, hogy előtűnjön a tisztább, fehérebb felület. Számos fogfehérítő termék kedvező hatása a fent említett két folyamatot veszi alapul. A hatékony fehérítő fogkrémek speciális szilikátszemcséikkel lágyan polírozzák a fogzománcot. Több Oral-B termék kettős szilikáthatást alkalmaz, amelyben a tisztító és a fehérítő szilikátok a fog finom tisztításával és polírozásával együttesen fejtik ki a kimagasló fehérítő hatást.

  • Elszíneződés megelőzése: A fogelszíneződés kémiai megelőzése foszfátok, például pirofoszfát alkalmazásával válik lehetővé (ahogyan az Oral-B 3D White fogkrémnél), és polifoszfát (nátrium-hexametafoszfát) található az Oral-B Pro-Expert fogkrémekben is. Valamennyi fogkő elleni fogkrém és szájöblítő eljárás egyben az elszíneződések ellen is véd, hiszen a fogkő elősegítheti a kívülről érkező elszínező anyagok megtapadását. A különféle fogkő elleni eljárások egyebek mellett pirofoszfátot és polifoszfátot is alkalmaznak.