FOGZOMÁNC

Fogkrémek a fogíny és a fogzománc ápolására

Fogkrémek a fogíny és a fogzománc ápolására   article banner
MEGOSZTÁS

Oral-B fogínyápoló és fogzománcjavító fogkrém 

 Tudta, hogy számos szájápolási probléma gyökerei valójában az ínynél kezdődnek? Az egészséges íny szilárd, halvány rózsaszín és szorosan illeszkedik a fogak köré. Az egészségtelen íny duzzadt, vörös, érzékeny lehet, és fogmosáskor vagy fogselyem használatakor irritálódhat.  

Ha az íny rossz állapotban van, az kihat a fogak egészségére is. Ennek az az oka, hogy amikor a baktériumok, az ételek és a lepedék felhalmozódnak az ínyvonal felett és alatt, az elkezdi befolyásolni a fogak egészségét, különösen a fogzománcot. 

A lepedék a szájban lejátszódó kémiai reakció eredményeként alakul ki. Amikor szénhidrátokat és magas cukortartalmú ételeket fogyaszt, a részecskék a szájban lévő baktériumokkal egyesülve savat képeznek. Ez a sav hozzájárul a fogzománc lebontásához. Ez a sav aztán további élelmiszerrészecskékkel és nyállal egyesülve ragacsos, kemény anyaggá, úgynevezett lepedékké alakul. Idővel ezek a folyamatok a zománc erózióját okozhatják, ami fogszuvasodáshoz és ínybetegségekhez vezet.  

Hogyan működnek a legjobb fogíny- és fogzománc-ápoló  fogkrémeink?  

Az Oral-B fogínyápoló és fogzománcjavító fogkréme ActivRepair technológiával készült, amely az ínyvonal területét célozza meg: 

  • Védi a fogakat a savas erózió ellen

  • Megerősíti a fogzománcot mindössze két hét alatt*

  • Antibakteriális hatást biztosít, amely aktívan védi az ínyt

  • Klinikailag bizonyítottan működik az érzékeny fogakkal rendelkezők esetében is 

A kiváló fogkrém használata mellett évente kétszer mindenképpen keresse fel fogorvosát. Ők alaposabban megvizsgálják a fogait és az ínyét, eltávolítják a lepedéket, és szakértői véleményt adnak a szájürege egészségéről.  

*in a laboratory study 

Források:  

https://www.oralb.co.uk/en-gb/product-collections/oral-b-gum-enamel-repair-and-protection 

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/gingivitis/symptoms-causes/syc-20354453