ÖSSZETEVŐK

MILYEN ÖSSZETEVŐKET HASZNÁLUNK FOGKRÉMEINKBEN?

ÖSSZETEVŐK

MILYEN ÖSSZETEVŐKET HASZNÁLUNK FOGKRÉMEINKBEN?

Üdvözöljük! Megtisztelő számunkra, hogy ellátogatott honlapunkra, és érdeklődik a fogkrémeinkben található összetevők, illetve azok szerepe iránt.

A fogkrémeinkben található összetevők listáját a termékek csomagolásán is megtalálja, így mindig tudhatja, hogy azok mit tartalmaznak és mit nem. Fogkrémeink aktív és inaktív hatóanyagokat egyaránt tartalmaznak. Némelyek ahhoz szükségesek, hogy a fogkrém megőrizze állagát, míg mások a kellemes fogmosási élményről gondoskodnak.

MIT TARTALMAZNAK AZ ORAL-B FOGKRÉMEK?

ÖSSZETEVŐKCÉLJUKHATÁSUK MECHANIZMUSA

ÓN-FLUORID

Megelőzi a fogszuvasodást és óvja a fogíny egészségét

Mikrovékony védőréteget képez a fogak felületén, amely védelmet nyújt az étkezési savakkal szemben, valamint meggátolja a lepedékképződést. Emellett segít megelőzni a fogszuvasodást, a lepedék felgyülemlését, megőrizni a fogíny egészségét, továbbá védelmet nyújt a fogérzékenység és rossz lehelet kialakulásával szemben.

ÓN-KLORID

Stabilizáló hatóanyag, amely segít a fogíny egészségének megőrzésében.

Segít stabilizálni a fogkrémek összetételét. Emellett segít megakadályozni a lepedékképződést, megőrizni a fogíny egészségét és védelmet nyújt az érzékenységgel szemben.

FLUORID (Pl. NÁTRIUM-KLORID)

Szuvasodásgátló, aktív hatóanyag

A fluorid a fogzománckopás folyamatának lassítása révén segít megakadályozni a fogszuvasodást. Ennek köszönhetően ellenállóvá válik a savas hatásokkal szemben.

A WHO, az FDI, az IADR és a CSA nemrégiben alátámasztotta a fluorid hatékonyságát és biztonságosságát.

CINK (LAKTÁT, CITRÁT)

Fogkőképződés-gátló + aktív antibakteriális hatású hatóanyag

Megszünteti a rossz lehelet forrásait, véd a lepedék ellen és megakadályozza a fogkőképződést, miközben ápolja a fogínyt.

GLICERIN

Folyékony vivőanyag

Kellemes fogmosási élményt nyújt a fogkrém viszkozitási szintjének egyensúlyban tartásával. Összetartja az összetevőket, és segít megakadályozni a termék kiszáradását.

HIDRATÁLT SZILIKA

Tisztítás

Fehérebb fogakat eredményez a tisztítás, a polírozás és a felületi elszíneződések kíméletes eltávolítása révén, miközben védi a fogzománcot. A fogkefe mechanikai mozgásával kombinálva a szilika segít eltávolítani a felületi elszíneződéseket.

MÉSZKŐ (KÁLCIUM KARBONÁT)

Tisztítás

Fehérebb fogakat eredményez a tisztítás, a polírozás és a felületi elszíneződések kíméletes eltávolítása révén, miközben védi a fogzománcot.

NÁTRIUM-HEXAMETAFOSZFÁT

Megelőzi a fogkőképződést és az elszíneződések kialakulását

Segít a fogkőlerakódás megelőzésében. Eltávolítja a fogfelületi elszíneződéseket és segít megakadályozni újbóli kialakulásukat.

PROPILÉN-GLIKOL

Folyékony vivőanyag

Kellemes fogmosási élményt nyújt a fogkrém viszkozitási szintjének egyensúlyban tartásával. Összetartja az összetevőket, és segít megakadályozni a termék kiszáradását.

PEG (PEG-6 / PEG-20M / PEG-23M)

Folyékony vivőanyag

A PEG egy olyan összetevő, amely segít összetartani a fogkrém alkotóelemeit. Jól oldódik vízben és elősegíti a habzást a kellemesebb fogmosási élmény érdekében. A PEG-6 (polietilénglikol 6) nem tévesztendő össze a közönséges polietilénnel, ezek egymástól eltérő kémiai vegyületek!

VÍZ

Oldószer, vivőanyag

Számos összetevőt felold és hidratál.

TRINÁTRIUM FOSZFÁT

pH-puffer

A hatékonyság és az integritás érdekében fenntartja a termék pH-értékét.

ÍZESÍTŐ (LIMONÉN, AROMA, CI 74160)

Ízesítő és hűsítő összetevő

Esztétikai komponens, amely javítja a fogkrém ízét és az általános fogmosási élményt. A fogkrém alapvető összetevői, melyek segítenek a fogak tisztításában és megóvásában (például a fluorid vagy abrazívok), önmagukban nem rendelkeznek jó ízzel.

NÁTRIUM-LAURIL-SZULFÁT

Habzást elősegítő hatóanyag

Habzásfokozó és tisztító hatóanyag, amely segít eltávolítani az ételmaradványokat, baktériumokat és lepedéket, emellett segít a fogakon megjelenő elszíneződések eltávolításában. Annak ellenére, hogy az SLS felhasználása vitatott, a fogkrémekben történő alkalmazása problémamentes. Valójában az SLS-t több klinikai vizsgálat során is tesztelték és megállapították, hogy nem allergén. Az SLS biztonságosságát sem az Európai Bizottság, sem annak szakértői tanácsadó bizottsága (SCCS), sem pedig tagállamai nem kérdőjelezték meg.

NÁTRIUM-GLUKONÁT

Stabilizátor

Stabilizálásával fenntartja az ón-fluorid hatékonyságát.

KARRAGÉN

Kötőanyag, sűrítő

Gondoskodik a fogkrém megfelelő állagáról.

NÁTRIUM-SZACHARIN

Édesítőszer

Esztétikai komponens, mely javítja a fogkrém ízét és fokozza az általános fogmosási élményt. A fogkrém olyan összetevői, amelyek segítenek a fogak tisztításában és védelmében - mint például a fluorid és a különböző abrazívok -, önmagukban nem rendelkeznek kellemes ízzel. Bár ez az összetevő édes, fogkrémeink nem tartalmaznak cukrot.

XANTÁNGUMI

Kötőanyag, sűrítő

Gondoskodik a fogkrém megfelelő állagáról.

SZÍNEZÉK ÉS ESZTÉTIKA (CSILLOGÁS ÉS SZEMCSÉK)

Színezék és esztétika

Esztétikai komponens, növeli a fogmosási élményt. Csillogást kölcsönöz a fogkrémnek.

SZORBIT

Folyékony vivőanyag

Kellemes fogmosási élményt nyújt a fogkrém viszkozitási szintjének egyensúlyban tartásával. Összetartja az összetevőket, és segít megakadályozni a termék kiszáradását. Védelmet nyújt lepedékképződés és a fogkő kialakulása ellen.

HIDROXIETIL-CELLULÓZ

Kötőanyag, sűrítő

Gondoskodik a fogkrém megfelelő állagáról.

NÁTRIUM-CITRÁT

pH-puffer

A termék hatékonysága érdekében megőrzi annak pH-értéket.

TITÁN-DIOXID (CI 77981)

Kifehéríti a fogkrémet

Ez egy olyan összetevő, amelyet gyakran használnak kozmetikai termékek színezésére. Fehér színt kölcsönöz a fogkrémnek. Annak ellenére, hogy a titán-dioxid felhasználása vitatott, a fogkrémben történő alkalmazása problémamentes. Az EU kozmetikai rendelete szerint használata biztonságos.

COCAMIDOPROPIL BETAIN

Habzásfokozó hatóanyag

Habzásfokozó és tisztító hatóanyag, amely segít eltávolítani az ételmaradványokat, baktériumokat és lepedéket, emellett segít a fogakon megjelenő elszíneződések eltávolításában.

PIROFOSZFÁT (DINÁTRIUM-PIROFOSZFÁT, TETRANÁTRIUM-PIROFOSZFÁT)

Fogkőképződés-gátló és felületi elszíneződést eltávolító hatóanyag

Ezek az összetevők segítenek a fogkő és a felületi elszíneződések kialakulásának megelőzésében.

SZÓDABIKARBÓNA (NÁTRIUMBIKARBONÁT)

pH-szabályzó és tisztító hatóanyag

Szódabikarbóna íz, kellemes élmény.