A fogápolás fontossága gyermekkorban

EGÉSZSÉGES FOGAK,


EGÉSZSÉGES GYERMEKEK

De megdöbbentő módon az Egyesült Királyságban a 0-8 év közötti gyermekek 46%-ának van fogszuvasodása*
Nem csoda, hogy országos szájhigiéniai krízisről beszélünk. Ezért az Oral-B a Leedsi Egyetemmel együttműködésben vezető szerepet vállalt abban, hogy segítse a szülőket a gyermekek jobb szájápolásra való szoktatásában. Együtt erősebbé tehetjük gyermekeinket.
7928 öt év alatti gyermek esett már át foghúzáson**
A gyermekek 38%-ának voltak már álmatlan éjszakái fogászati problémák miatt***
A 12 éves gyermekek 35%-a túlságosan zavarban van ahhoz, hogy mosolyogjon vagy nevessen****
Fogászati problémák miatt egy gyermek évente 3 napot hiányzik az iskolából*****
Amit a gyermekek szájhigiéniájáról tudni kell

Megjelennek az első tejfogak. A szülőknek naponta kétszer fluoridos baba- vagy gyerekfogkrémmel kell megmosniuk a a kicsik fogait, illetve az első fogászati vizsgálatot 1 éves korukra kell ütemezniük.
A kisbabák fogainak ápolása
Beszéljen gyermeke fogairól azokkal a felnőttekkel, akik besegítenek önnek gyermeke felügyeletében!
Fogbarát ételek

Ebben a korban megjelenik mind a 20 tejfog. A szülőknek naponta kétszer, reggel és elalvás előtt kell fogat mosniuk gyermekükkel.
Hogyan gondoskodjon gyermeke fogairól: 3-5 éves korban
Fogbarát ételek
Találja meg a megfelelő elektromos fogkefét gyermeke számára!

Annak ellenére, hogy a csontfogak ezekben az években kezdenek előbújni, a szülőknek továbbra is felügyelniük kell a rendszeres fogmosást, illetve a fogszuvasodás elkerülése érdekében nem árt, ha korlátozzák a cukros élelmiszerek és italok fogyasztását.
Hogyan gondoskodjon gyermeke fogairól: 6-12 éves korban
Találja meg a megfelelő elektromos fogkefét gyermeke számára!
Fogmosás és tisztítás fogszabályzó esetén

Bár ekkorra minden maradandó fog kinőtt, a tizenéveseknek szükségük lehet fogszabályzóra vagy retenciós sínre. Emellett a bölcsességfogak is előtörhetnek és szükség lehet az eltávolításukra.Melyik a legjobb elektromos fogkefe fogszabályzóhoz?
Hogyan mossunk fogat és fogselymezzünk fogszabályzóval?
Fogszabályzó tippek - Fogszabályzóval kapcsolatos tanácsok szülőktől
Retenciós készülék a tökéletes mosolyért és fogakért
Kontrollvizsgálatok: Mire számítsunk?

TIPPEK A FOGMOSÁSHOZ:
HOGYAN TEHETŐ A FOGMOSÁS SZÓRAKOZTATÓ ÉLMÉNNYÉ A GYERMEKEK SZÁMÁRA?
A napi kétszeri fogmosás szokását nem minden gyermek sajátítja el könnyen. Szerencsére számos módja létezik annak, hogyan változtathatjuk a fogmosást olyan mindennapos szájápolási rutinná, melyet a szülők és gyermekek egyaránt kellemes élményként élnek meg.
Válassza ki a megfelelő korosztályt, hogy megtalálja a gyermeke számára legjobb fogkrém és fogkefe kombinációt a mindennapos fogmosásához.

*A tejfogaikban. Forrás: National Health Service Child Dental Health Survey, 2013. (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat, Gyermekfogászati egészségfelmérés, 2013)
**Fogszuvasodás miatt. Általános érzéstelenítéssel kihúzott fog. Forrás: Public Health England Health Matters (Közegészségügy, Anglia, Az egészség számít): Child Dental Health, 2017 (Gyermekfogászati egészség, 2017)
***Kórházban fogászati kezelésre váró, fogszuvasodásban szenvedő gyermekek. Forrás: Public Health England Health Matters (Közegészségügy, Anglia, Az egészség számít): Child Dental Health, 2017 (Gyermekfogászati egészség, 2017)
****Fogszuvasodás vagy hiányzó fogak miatt. Forrás: National Health Service Child Dental Health Survey, 2013. (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat, Gyermekfogászati egészségfelmérés, 2013)
*****Kórházban fogászati kezelésre váró, fogszuvasodásban szenvedő gyermekek. Forrás: Public Health England Health Matters (Közegészségügy, Anglia, Az egészség számít): Child Dental Health, 2017 (Gyermekfogászati egészség, 2017)