GYERMEKEK

Fogmosás gyerekeknek - Tippek és tanácsok a fogmosás ösztönzéséhez

Fogmosás gyerekeknek - Tippek és tanácsok a fogmosás ösztönzéséhez article banner
MEGOSZTÁS

Nem minden gyermeknél alakul ki könnyen a napi kétszeri fogmosás szokása. A szülői felügyelet és bátorítás ösztönzőleg hat a kicsikre. Szerencsére számos módja létezik annak, hogyan változtathatjuk a fogmosást olyan mindennapos szájápolási rutinná, melyet a szülők és gyermekek egyaránt kellemes élményként élnek meg. A különböző életkorokban különböző ösztönzési módszerekre lehet szükség. Szerencsére számos módszer áll rendelkezésre ahhoz, hogy bátorításunkkal profi fogmosókká váljanak. Bármelyik módszer is váljon be önöknél, valamelyik minden bizonnyal segíteni fog. A lényeg, hogy maradjon pozitív és próbálja meg a fogmosást minél szórakoztatóbb élménnyé varázsolni gyermeke számára. Ne aggódjon: vannak napok, amikor a gyermekek nem hajlandóak együttműködni, és azzal sincs semmi gond ha nem akarnak valami újat kipróbálni. A lényeg az, hogy rávegyük őket a fogmosásra, anélkül, hogy a fogmosási rutinjukat negatív tapasztalattá tennénk. A megfelelően végzett fogmosással mindenki nyer! Hogyan lássanak neki?

Fogmosás gyerekeknek - Tippek és tanácsok a fogmosás ösztönzéséhez

Töltse le az Oral-B ingyenes Disney Magic Timer alkalmazását!

Az Oral-B Disney Magic Timer alkalmazás ingyenesen letölthető az okostelefonjára vagy táblagépére. A közkedvelt Disney, Star Wars, és Pixar mesehősök arra ösztönzik a gyermekeket, hogy teljes 2 percen át mossák fogaikat, miközben virtuális jutalmakat és exkluzív virtuális élményeket szerezhetnek.

Táncolva-fogmosás lejátszási lista

Hozzon létre egy lejátszási listát gyermeke kedvenc dalaiból, és a fogmosás idejét változtassa táncpartivá, naponta kétszer. Válasszon ki egy dalt, és miközben szól, mossa meg csemetéje fogát. Ha úgy tetszik, közben akár táncolhatnak is. Ne feledje: a fogmosás ideje 2 perc.

Disney fogkefék

Az Oral-B számos, a gyermekek által közkedvelt Disney hősök képeit ábrázoló manuális és elektromos fogkefét gyárt. A Star Wars-tól a Jégvarázson át a Verdákig - valamelyik segíthet gyermekének az alapos fogmosásban. Engedje, hogy csemetéje kiválassza azt, amelyik neki a legjobban tetszik.

Fedezze fel az Oral-B fogkeféket!

Szerepjáték kitalált történet segítségével

Találjon ki egy egy olyan mesét, amelynek csattanójában valós idejű fogmosással lehet megmenteni a főhőst. A fogakat szimbolizálhatjuk állatokkal, akiknek gondos tisztításra van szükségük ahhoz, hogy boldogok legyenek. Esetleg meg kell menteni Zománc hercegnőt. Minden történetben a főhős fogkefével mentse meg a bajba jutottakat.

Egyéb mese ötletek:

  • Idegenek szállták meg a Fogak bolygóját. A bolygót fogmosással lehet csak megvédeni.

  • Minden egyes fog egy tisztításra szoruló autó.

A gonosz, lyukfúró sárkányok megtámadták a Fogak birodalmát. Csak fogmosással lehet legyőzni őket.

Fogmosási szerepjáték babákkal

Ma már kaphatók olyan babák, melyet a fogmosási szokások kialakításának céljából terveztek, és saját kis fogkefével kerülnek forgalomba. A kicsiket motiválja mindaz, ami kedvenc babájukkal történik: ha ő fogat mos, akkor utánozni fogják!