FELNŐTTKOR

A fogászati implantátumok tisztítása

Image - A Fogászati Implantátumok Tisztítása - Main article banner
MEGOSZTÁS

A fogászati implantátum időtállóságának sikere nagymértékben függ szájhigiéniájától. Most, hogy szebbé varázsolta mosolyát, biztosítsa azt is, hogy az implantátum egy életen át megmaradjon. A fogászati implantátum esetében az egyik legfőbb kockázati tényező a nem megfelelő szájhigiénia.

A fogászati implantátum kockázati tényezői

A fogakon és az ínyvonalon napközben lepedék halmozódik fel. A lepedék lerakódása következtében a káros baktériumok tönkretehetik fogait és szájürege egészségét, ami fogszuvasodáshoz és ínybetegségekhez vezethet. Mivel az implantátum beépül az állkapocsba, elengedhetetlen az implantátum stabilitása a szájüregben, ebben pedig a fogínyvonal egészségének megőrzése segíthet.

Előfordulhat, hogy néhányan az implantátum beültetése után fájdalmat éreznek. A fogak és a fogíny kíméletes tisztítása segíthet enyhíteni vagy elkerülni a kellemetlen érzést.

A fogászati implantátum utógondozása

Mint minden sebészeti beavatkozás esetén, az implantátumnak is időre van szüksége a gyógyuláshoz. A gyógyulási folyamat felgyorsítása érdekében kövesse fogorvosa utasításait, és vigyázzon, nehogy bármivel irritálja a műtét helyét! A fogászati implantátum utógondozása általában a következőkből áll:

  • Pihenés

  • Antibiotikum szedése

  • Fogmosás puha sörtéjű fogkefével

  • A dohányzás, illetve a nehezen rágható és savas ételek fogyasztásának elkerülése