FELNŐTTKOR

Mi a fogászati implantátum?

Image - Mi A Fogászati Implantátum?  article banner
MEGOSZTÁS

A hiányzó, mozgó vagy sérült fog nemcsak mosolyunkra, hanem magabiztosságunkra is negatív hatással lehet. A fogászati implantátum javít a fogsor állapotán, önbizalmat ad, valamint a szájüreg általános egészségét is elősegíti.

Mi a fogászati implantátum?

A fogimplantátum a pótolt fogak alapja. Az új foga(ka)t biztonságosan a helyükön tartja, miközben elősegíti a csontok egészségét is. A műfogsorral ellentétben az implantátum a szájüreg állandó tartozéka, javítja a beszédet és megkönnyíti az étkezést. A fogászati implantátum a saját fogakhoz hasonlóan néz ki és működik anélkül, hogy a szájüregben bármely más fogat zavarna.

Hogyan készül a fogászati implantátum?

A helyreállító fogászat egyik legkorszerűbb módszere a fogászati implantátum, mely segít megőrizni a fogíny és a fogak egészségét. Az eljárás során jellemzően egy "oszlopot” vagy “csavart” helyeznek el a hiányzó fog csontüregében. A fogíny gyógyulása után a fogsorához illő korona kerül az oszlopra.

Nekem beültethető a fogászati implantátum?

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb egészséges fogínnyel rendelkező páciens alkalmas a fogászati implantátum beültetésére. Beszélje meg fogorvosával, hogy Ön alkalmas lehet-e fogászati implantátum beültetésére. Egyéb fogászati helyreállító lehetőségek is rendelkezésre állnak, amelyek a szájürege egészségi állapotától függően jobban megfelelhetnek az Ön igényeinek.

A fogorvos többek között az alábbi tényezőket mérlegelheti arra vonatkozóan, hogy a fogászati implantátum javasolt-e az Ön számára:

  • Általános egészségi állapota

  • Ön mit részesít előnyben

  • Az implantátum beültetési helye

  • Az állcsont egészségi állapota

  • Kiadások mértéke

A fogászati implantátum ápolása

98%-os sikerarány mellett elmondható, hogy a fogászati implantátum jó választás lehet azok számára, akik szájhigiéniájuk megőrzése mellett szeretnék mosolyukat szebbé varázsolni. Az alapos szájápolási rutin segít abban, hogy az implantátum egy életen át megmaradjon. A sikeres beültetés kulcsa a fogíny egészségének megőrzése, és fontos a lepedék és ételdarabkák elektromos fogkefével történő eltávolítása is.

Szájápolási rutinjának legyen része a napi kétszeri fogmosás, a napi fogselymezés és öblögetés fogínyápoló szájvízzel! Az öblögetés segít eltávolítani a maradék lepedéket, így fogai hosszabb ideig maradnak egészségesek.

Forrás: https://www.webmd.com/oral-health/guide/dental-implants#1 https://www.aaid-implant.org/dental-implants/what-are-dental-implants/ https://www.medicinenet.com/dental_implants/article.htm