FELNŐTTKOR

Mennyibe kerül a fogászati implantátum?

Image - Mennyibe Kerül A Fogászati Implantátum? - Main article banner
MEGOSZTÁS

A megfelelő fogászati implantátum költséghatékonyabbnak bizonyulhat, mint más fogászati helyreállító alternatívák, mint például a koronák és műfogsorok. Az implantátum befektetésnek számít, és megfelelő gondozással egy életen át kitarthat.

Fogászati implantátum kezelési terv

Az implantációt végző fogorvos az Ön egyedi szájápolási igényeihez igazodó speciális kezelési tervet határoz meg. Az implantációs eljárások nem mindenki számára egyformák, így a költségek sem. Az Ön egyéni kezelését figyelembe véve a fogászati implantátum kezdeti és hosszú távú költségei minimálisra csökkenthetők, mivel Ön fel lesz készítve arra, hogyan gondoskodhat az implantátum hosszú élettartamának biztosításáról.

A fogászati implantátumok biztosítása

Néhány egészségbiztosító állja a fogászati implantátum költségét. Vegye fel a kapcsolatot biztosítójával, hogy megtudja, fedezik-e a fogászati implantátum költségeit, illetve milyen mértékben és milyen helyzetben! Annak érdekében, hogy a fogászati implantátum megfizethetőbb legyen, beszéljen fogorvosával a fizetési módról vagy a finanszírozási lehetőségekről.

Hogy a fogászati implantátum maximálisan megérje

Megfelelő szájápolással a fogászati implantátum egy egész életen át kitarthat. A szájüreg egészségének megőrzése érdekében naponta kétszer mosson fogat és használjon fogselymet! Bár a fogászati implantátum tartós és magas a beültetési sikeraránya, csak akkor marad meg, ha megfelelően ápolja. A nem megfelelő szájápolás fogínyproblémákat okozhat, amelyek veszélyeztethetik az implantátumot.

Annak érdekében, hogy a fogászati implantátum minél hosszabb ideig működjön és újnak is tűnjön, próbálja ki a következőket:

  • Váltson olyan elektromos fogkefére, mint például az Oral-B Genius 8000, az alaposabb fogmosás, valamint a fogínybetegséget és fogszuvasodást okozó káros baktériumok eltávolítása érdekében!

  • Háromhavonta cserélje le a fogkefefejet, és próbálja ki a Floss Action pótfejet a fogközök alaposabb tisztításához!

  • Minden nap használjon fogselymet a visszamaradt lepedék és ételmaradékok eltávolítására!

A következő években, a fogászati implantátum optimális teljesítményének biztosítása érdekében, ne mulassza el az évente kétszer esedékes fogászati kezeléseket professzionális fogtisztítás és ellenőrzés céljából!

Forrás: https://askthedentist.com/dental-implants-cost/ https://www.aaid-implant.org/faq/#265 https://www.medicinenet.com/dental_implants/article.htm