FOGFEHÉRÍTÉS

Fogelszíneződés: kiváltó okok, eltávolítás és fehérítés

Fogelszíneződés: kiváltó okok, eltávolítás és fehérítés article banner
MEGOSZTÁS

Hogyan történik a fogfehérítés?

A fogfehérítés kétféle módon történik: először a fogak külső rétegén, valamint a fogzománc alatt képződött foltok eltávolítása, majd pedig az újabb foltok képződésének megakadályozása révén. A fogfehérítő eljárás a meglévő foltok eltávolításából, a fogfehérítő tisztításból és a jövőbeni foltok kialakulása elleni védelemből áll.

Hogyan történik a folteltávolítás?

A fog külső rétegén képződött foltok eltávolítása kémiai és fizikai eljárással történik, abrázió és vegyi oldás segítségével. Ezek az eljárások eltávolítják vagy semlegesítik a zománc külső rétegén keletkezett foltokat, így a fogfehérítést követően a fogak fényesebbek és fehérebbek lesznek.

A zománc alatt megbúvó, makacs foltok eltávolításához fehéríteni kell a fogfelszínt. A fehérítés kémiai eljárással történik, melyben a foltmolekulák oxidációja révén távolítják el a fogakat megszínező anyagot. A különféle fogfehérítő eljárások során eltérő mennyiségű fehérítő hatóanyagot - vagyis hidrogén-peroxidot - alkalmaznak, így szabályozható a fogak elérni kívánt fehérsége.

Mi okozza a fogakon a foltok kialakulását?

A fogakon kialakuló foltok számos forrásból származhatnak. A ragyogó fogsor és az egészséges mosoly érdekében próbálja kerülni a foltok kialakulásáért felelős élelmiszereket és tevékenységeket! Ilyen például bizonyos élelmiszerek és italok fogyasztása, a dohányzás, a nem megfelelő szájhigiénia, továbbá egyes betegségek. Amennyiben a fogakat elszínező italokat vagy ételeket fogyaszt, illetve dohányzik, utána mindig mosson fogat!

Az egészséges és fehér fogsor, valamint a magabiztos mosoly érdekében válassza a Blend-a-med 3D White fogkrémet!

Hogyan lehetnek fogaink fehérebbek?

Amennyiben fogfehérítésen gondolkozik, számos lehetőség közül választhat. A professzionális fogászati kezelésektől kezdve az otthoni végezhető eljárásokig, sokféle opció áll rendelkezésre. Íme néhány megfontolandó tényező:

1. Melyik a fogfehérítés legjobb módszere?

A Blend-a-med fogfehérítő fogkrémek teljes kínálatából kiválaszthatja azt a terméket, amely leginkább megfelel a szükségleteinek

2. A fogakon keletkezett foltok eltávolítása során mely fogfehérítési módszer a legbiztonságosabb?

A korszerű fogfehérítő eljárásoktól a kíméletes kezelésig, fogkrémeink a megoldások széles skáláját kínálják.. A Blend-a-med 3D White Luxe Glamorous White fogkrém a fogfelületi elszíneződések akár 90%-át is eltávolítja, ugyanakkor segít megerősíteni és újraépíteni a fogzománcot. Fluorid tartalmának köszönhetően a fogkővel és a szuvasodással szemben is segít felvenni a küzdelmet, így nem csupán fehérebb fogakat eredményez, de óvja azok egészségét is.

A Blend-a-med fogkrémek teljes választéka napi szinten eltávolítja a felszíni foltokat és a lepedéket. A multi-care szájöblítő gondoskodik a fogakon kialakuló foltok elleni védelemről, és átfogóan gondoskodik a szájhigiéniáról.

Fontos, hogy tisztában legyünk az otthon használatos fehérítő keverékek, különösen a házilag készített szerek használatának kockázatával, ugyanis ezek esetében fennáll a fogzománc károsodásának veszélye. A természetes élelmiszerek, - például az eper vagy a narancshéj használata, valamint a szódabikarbóna bármilyen formában történő használata a fogíny irritációját okozhatja, meggyengítve a fogzománcot. Fogfehérítés esetén a legjobb választás, ha recept nélkül kapható termékeket, például 3D White fehérítőt használunk az egészségkárosodás elkerülése érdekében.

A 3D White termékcsalád használatával megőrizhető a fogak egészsége és fokozható azok ragyogó fehérsége.

Kérdések a fogak elszíneződésével kapcsolatban

Kérdés: Hatásos-e a fogászati fogfehérítés?

Válasz: A fogászati eljárások noha biztonságosak, azonban előfordulhat, hogy a fehérítést követően a fogak és a fogíny kissé érzékennyé válnak. Ez az érzés hamar megszűnik majd. Nem ritka, hogy a fogászati kezelést követő egy-két héten belül a fog elkezd újból „elszíneződni”. Ilyenkor a kezelés eredményének megőrzéséhez használhatunk otthoni fogfehérítésre szánt termékeket.

Kérdés: Mennyibe kerül a profeszionális, fogászati fogfehérítés?

Válasz: A fogászati fogfehérítés során a fogorvos a fehérítő oldatot közvetlenül a fogra helyezi fel, és lézerrel, vagy más speciális eszközzel felgyorsítja a fehérítés folyamatát. Már az első kezelést követően is látható a változás, de a kívánt végeredmény eléréséhez több kezelésre is szükség lesz. Egy komplett fogászati fogfehérítő kezelés általában fél-egy órát vesz igénybe.

Kérdés: Mennyire tartós a fogfehérítés?

Válasz: Meddig tart az eredmény? Ez részben a szokásainktól függ. Aki dohányzik, sok kávét és teát iszik, annak pár év elteltével újra meg kell ismételnie a kezelést.