FOGZOMÁNC

Hogyan működik a fogfehérítés?

Hogyan Működik A Fogfehérítés? article banner
MEGOSZTÁS

A fogfehérítés két módon történik; az első a fogak külső rétegén, valamint a fogzománc alatt képződött foltok eltávolítása, a második pedig az újabb foltok képződésének megakadályozása. Mindez folteltávolítás, foltfehérítés és foltok elleni védelem által történik.

Hogyan működik a fogfehérítés?

Tudjon meg többet a fogfehérítésről

Hogyan működik a folteltávolítás?

A fog külső rétegén képződött foltok eltávolításához kémiai és fizikai kezelés egyaránt használatos; ilyen például a lézeres fogfehérítés, dörzsölés/radírozás és a kémiai foltsemlegesítés. Az esztétikai fogászat különféle műveletei eltávolítják vagy semlegesítik a foltot, amely a zománc külső rétegén található, így fogfehérítés után fényesebbek és fehérebbek lesznek a fogak.

A zománc alatt felhalmozódott makacs foltok eltávolításához fehéríteni kell a felszínt. A fehérítés kémiai eljárás, amely során a foltmolekulák oxidációjával eltávolítják a színanyagot. A különféle fogfehérítési módoknál eltérő mennyiségű fehérítő ágenst avagy hidrogén-peroxidot alkalmaznak, így szabályozni lehet, hogy mennyire fehér legyen a fogsora a fogfehérítés után.

A fogfehérítési módok közé tartozik a fogorvos általi professzionális kezelés, a fogfehérítő fogkrém, fogfehérítő csíkok, illetve az otthon használatos fehérítő rendszerek használata. A fogfehérítési árak kedvező lehetőséget nyújtanak.

Hogyan Működik A Fogfehérítés?