MIÉRT VÁLASSZAM AZ ORAL-B ELEKTROMOS FOGKEFÉT

Utazó fogkefe utazásokhoz

Image - Utazó Fogkefe Utazásokhoz - Main article banner
MEGOSZTÁS

Fogmosás utazáskor

A következetes szájápolási rend utazás közben sem kell, hogy felboruljon. Ehhez mindenek előtt szükség van egy fogkefére, melyet utazás során használunk. Sokféle összecsukható vagy két darabból álló fogkefe kapható az üzletekben, melyek egyben tokként is szolgálnak. Ez különösen akkor hasznos, ha szűkös hely áll rendelkezésünkre a poggyászban.

Sokan tartanak kézitáskájukban, aktatáskájukban, kabátzsebükben vagy irodai fiókjukban valamilyen úti fogkefét, egy kis tubus fogkrémet és egy kis doboz fogselymet. Ha repülővel utazunk, célszerű a kézipoggyászba is bekészíteni egy fogkefét. Ha emellé még fogselymet és szájöblítőt is bekészítünk, akkor már teljesen felkészültnek mondhatjuk magunkat szájápolás tekintetében. Ha utazáshoz alkalmas elektromos fogkefét keres, tekintse meg Oral-B Genius elektromos fogkeféinket. Ezekhez okostelefon töltésére is alkalmas utazótok tartozik, benne egy tapadókorongos tartóval, amely az Oral-B alkalmazással végzett fogmosáskor az okostelefont a tükörre rögzíti.

Ne feledje, hogy fogkrém hiányában a megnedvesített fogkefével és vízzel végzett fogmosás is jobb, mint a semmi.

Egyéb szájápolási ötletek utazáshoz

  • Kapjunk be egy rágógumit! Amennyiben olyan helyre utazunk, ahol nincs mindig lehetőség a fogmosásra, jó ha viszünk magunkkal egy csomag cukormentes rágót. A repülőutak a száj kiszáradása révén közrejátszhatnak a fogszuvasodás kialakulásában. A cukormentes rágógumi rágásakor beindul a nyáltermelés, ez pedig segít kimosni a baktériumokat a szájüregből.

  • Gyorsétkezés okosan Olyan repülőtéren vagy turistaszállón várakozva, ahol csak automatákból lehet vásárolni, fogainak úgy kedvezhet, ha sós snackek és édesség helyett inkább mogyoróféléket választ. Egyes kutatások szerint ugyanis az olajos magvak a szájbeli savak közömbösítésével, valamint a bennük található nyomelemek, - például foszfor - segítségével védelmet jelentenek a fogzománcnak a lepedékkel szemben. Hiába tűnhet például a sós perec egészségesebb választásnak, ha nagyobb eséllyel szorul be a fogközökbe, erjesztő szénhidrátjaival pedig elősegíti a baktériumok elszaporodását a szájüregben, különösen útközben, amikor nem mindig tudunk fogat mosni.

  • Amikor teheti, használjon fogselymet! A szájhigiénia utazás közben úgy tartható fenn a legkönnyebben, ha magunkkal viszünk egy kis doboz fogselymet. Ha könnyű poggyásszal kíván túrázni vagy kempingezni, akkor egy kis doboz fogselyem kevesebb helyet foglal, mint az elektromos változat. Puha fogselymeket bárki használhat. Könnyen becsúszik a fogak közé, így a fogselymezés gyorsan és egyszerűen elvégezhető.

  • Kérjen időpontot fogászati ellenőrzésre! Utazás előtt keresse fel fogorvosát fogászati ellenőrzés céljából! Nem jó ugyanis, ha saját, megbízható fogorvosunktól távol ér bennünket fogászati esemény. Egy alapos felkészüléssel az utazás előtt csökkenthető a fogproblémák kockázata.