MIÉRT VÁLASSZAM AZ ORAL-B ELEKTROMOS FOGKEFÉT

Hatékonyabbak-e az elektromos fogkefék a kézi fogkeféknél?

MEGOSZTÁS

Modern világunkban még az olyan mindennapos háztartási eszközök, mint például az elektromos fogkefék is korszerű technológiára épülnek. A különleges funkciókkal, például a beépített időmérővel vagy az állítható sebességfokozatokkal ellátott elektromos fogkefék összességében egészségesebb szájüreget eredményeznek, mint a kézi változatok. Azonban ez sem feltétlenül győz meg mindenkit arról, hogy valóban érdemes-e elektromos fogkefét vásárolni. Hatékonyabbak-e az elektromos fogkefék? Lássuk hát az érveket, melyek alapján végleges álláspontot képviselhetünk az elektromos, kontra kézi fogkefék vitájában.

Image - Hatékonyabbak-e az elektromos fogkefék a kézi fogkeféknél?

Az elektromos és a kézi fogkefe összevetése

Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a forgó-rezgő mozgású elektromos fogkefék rendkívül hatékonyan távolítják el a lepedéket, és a kézi fogkefék használatánál jobban szolgálják a szájüreg általános egészségét. A Oral-B esetében a forgó-rezgő-pulzáló mozgás 1998 óta az elektromos fogkefék alapját képzi, az eredmények pedig önmagukért beszélnek: Az Oral-B elektromos fogkefék akár 100%-kal több lepedéket távolítanak el, mint az Oral-B manuális fogkefék. Fogmosáskor a kerek kefefej pulzálva bontja le és forogva távolítja el a lepedéket.

Mivel tud többet egy elektromos fogkefe?

A manuális fogkefét alkalmazó fogmosással az egyik legnagyobb probléma az, hogy a fogorvosok által javasolt kétperces fogmosási időt, valamint a helyes fogmosási technikát nehéz vele betartani. Ennek következtében a fogmosás hatékonysága elmarad az ideálistól. Az Oral-B elektromos fogkefék olyan beépített időmérővel rendelkeznek, mely segítségével pontosan betartható a javasolt fogmosási idő. Az időmérő emellett 30 másodpercenként figyelmeztet arra, hogy áttérhetünk a szájüreg következő körnegyedének tisztítására. Ez teszi lehetővé, hogy a szájüreg minden kvadránsa egyformán alapos ápolásban részesüljön. A fogmosás alatt a fogíny védelmére az egyes Oral-B rezgő-forgó-pulzáló elektromos fogkefék beépített nyomásérzékelőjükkel figyelmeztetnek, amely a túl erős dörzsölés hatására lép működésbe.

A különféle üzemmódok lehetőséget nyújtanak a mélytisztításra, fogínyápolásra, fogfehérítésre, az érzékeny fogak mosására vagy a nyelvtisztításra. "Deep Clean" (azaz mélytisztító) üzemmódban az alapos tisztítás érdekében a fogmosás időtartama hosszabb. A fogínyápoló "Gum Care" üzemmóddal az ínyszövetek keringése masszírozással serkenthető. "Sensitive" (érzékeny) beállításban a fogkefe lassabban és finomabban tisztít, ami nagy előnyt jelenthet az érzékeny fogakkal és fogínnyel rendelkezők számára. A "Whitening", vagyis fogfehérítő üzemmód váltakozó sebessége szépre polírozza a fogakat. "Tongue Cleaning" (nyelvtisztító) beállításban pedig a fogkefe a nyelvmosásra figyelmeztetve segít a friss lehelet elérésében.

Az elektromos fogkefe előnyei

Az elektromos fogkefék nyújtotta előnyök felsorakoztatásával tudjuk megítélni azt, hogy hosszabb távon megéri-e azt alkalmazni . A legtöbb elektromos fogkefe feje megfizethető áron cserélhető, így mindenki a saját, egyéni szájápolási igényeinek megfelelő fogkefefejre invesztálhat be.

A másik fontos tényező, hogy az elektromos fogkefék használatával összességében egészségesebb szájüreg alakítható ki, mint a kézi fogkefék alkalmazásával. A kimagasló tisztítóhatás mindenki számára elérhető, az Oral-B ugyanis költséghatékony elektromos fogkeféket kínál. Az Oral-B 2000 kiváló alapszintű elektromos fogkefe azok számára, akik szájhigiéniájuk javítására törekednek. Az Oral-B elektromos fogkefék ráadásul tölthetők, ezért használóiknak nem kell folyton új elemeket vásárolniuk.

Az Ön számára legmegfelelőbb elektromos fogkefe kiválasztása

Az elektromos fogkefe kiválasztásakor a saját szájápolási elvárásait tartsa szem előtt! A vásárlás során az egyéni szükségletek mellett a fogkefe nyújtotta egyéb tulajdonságokat, illetve az általunk preferált pótfejek választékát vegyük figyelembe.