MIÉRT AZ ORAL-B SZÁJVÍZ?

Melyik a legjobb szájvíz?

MEGOSZTÁS

Számos különféle típusú szájvíz és szájöblögető oldat kapható; ha tisztában van a különbségekkel, könnyebben tudja kiválasztani a saját részre legmegfelelőbb szájöblögetőt.

Image - Melyik A Legjobb Szájvíz? - Main

A szájöblögető oldatok típusai

Szájvíz

A szájvíz frissíti a leheletet, és segít kiöblíteni az ételmaradékokat, azonban nem helyettesíti a rutinszerű napi két fogmosást és napi egyszeri fogselyem-használatot. A recept nélkül kapható szájvizek többsége lehelet-frissítő összetevőkkel rendelkezik, azonban nem tartalmaz fluoridot (kivéve, ha ez a címkén kifejezetten fel van tüntetve).

Fluoridos szájöblögető oldat

A fluoridos szájöblögető oldat védelmet biztosít a fogaknak a lepedék-baktériumok által termelt sav ellen. A fluoridos szájöblögető oldatban lévő fluorid integrálódik a fogakon lévő fogzománcba, így segít kivédeni a fogromlást. Ez nem helyettesíti a napi két fogmosást és napi egyszeri fogselyem-használatot.

Klórhexidin-glükonát tartalmú szájöblögető oldat

A klórhexidin-glükonát tartalmú szájöblögető oldatok rendkívül hatékony, receptre felírható kezelést képviselnek. Leggyakrabban 0,12% klórhexidin-glükonát és 11,6% alkohol kombinációban kaphatók. Az Egyesült Államokban alkoholmentes verziót is piacra dobtak, ám a beszámolók szerint ez nem olyan hatékony mint az alkoholos összetétel. A klórhexidin tartalmú szájöblögető oldatok a fogínygyulladás kezelésének részeként, a fogorvosi kontrollvizsgálatok között használatosak és a terápiás szájöblögető oldatok tekintetében abszolút mérvadók.

Tudjon meg többet a különféle típusú szájöblögető oldatokról 

Melyik a legjobb szájvíz Önnek?

Ha a szájhigiéniai rutint szájvíz vagy szájöblögető oldat alkalmazásával bővíti, segít frissebbé tenni a leheletét, és javítja szájürege egészségét. Az Oral-B számos kiváló szájvizet kínál. Fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen lehetőségek közül választhat, és mit kell megfontolnia amikor szájvizet vagy szájöblögető oldatot választ. Íme néhány megfontolandó tényező:

Alkohol – igen vagy nem?

A kapható szájvizek és szájöblögető oldatok közül sokban található alkohol. Ha kisgyermek vagy tinédzser van a családban, illetve Ön épp felépülőben van alkoholizmusból, érdemes alkoholmentes szájvizet választani a problémák elkerülése érdekében. Az Oral-B a Blend-a-med Pro-Health Clinical Rinse szájöblögető oldatot javasolja.

Érzékenység

Fogérzékenységben szenvedőknél, illetve fogászati eljárás utáni felépülési szakaszban lévőknél irritáló érzést válthatnak ki a szájvíz összetevői. Fontolja meg olyan alkoholmentes szájvíz kipróbálását, amely nyugtató hatású, és kíméli a fogakat és a fogínyt.

Plakk-kontroll

Némely dentális öblögető oldatban anti-plakk összetevők találhatók, amelyek nem csupán a kellemetlen szájszag ellen kiválóak, hanem megelőzik a plakk képződését a fogakon. Az Oral-B a Blend-a-med Pro-Health Multi-Protection Rinse szájöblögető oldatot javasolja.

Oral-B 3DWhite Luxe Glamourous White szájvíz használata javasolt a szájüreg egészségének fenntartása, valamint a hosszan tartó friss lehelet megőrzése érdekében.

Tekintse meg a szájvizek és szájöblögető oldatok teljes listáját, hogy kiválaszthassa az Ön számára legmegfelelőbb terméket.