ROSSZ LEHELET

Mi okozza a rossz leheletet?

MEGOSZTÁS

A rossz lehelet, más néven szájszag, bárkit érinthet. A helyes fogmosási szokások azonban segíthetnek abban, hogy friss legyen a lehelete. Összeállítottunk egy listát a rossz lehelet okairól és a lépésekről, amelyeket a lehelete frissessége érdekében tehet –- például megtalálni az Ön számára a legjobb fogkrémet.

Az okok:  

A szájápolási rutin elemzése egy jó kiindulópont, ha a friss lehelet megőrzéséről van szó.  

Amikor kihagyjuk a rendszeres fogmosást és a fogselyem használatát, az ételmaradékok megrekednek a fogak között, az íny vonalán és a nyelven, és baktériumokat hoznak létre, amelyek kellemetlen szagot eredményezhetnek.

Egy további bűnös a szájszárazság. A krónikus szájszárazság megakadályozza, hogy a nyál kimossa a szájban lévő felesleges lepedékbaktériumokat, amelyek hozzájárulhatnak a kellemetlen szag kialakulásához. 

Természetesen az elfogyasztott különféle ételtípusok is okozhatnak szagot a szájában. A fokhagyma, a hagyma és az alkohol mind olyan ételek, amelyek átmenetileg befolyásolhatják a lehelet szagát.

Végül pedig a dohányzás vagy a dohányrágás azonnal tartósan rossz leheletet okozhat.

Íme, hogyan tarthatja frissen a leheletét: 

Mosson fogat naponta kétszer. Nyilvánvalónak tűnik, de gyakran elfelejtjük, vagy csak napi egyszer mosunk fogat. A napi kétszeri fogmosás, reggel és este vagy étkezések után alapvető fontosságú a száj tisztán tartásához. Javasoljuk, hogy cserélje a használt fogkrém fajtáját, próbáljon ki olyat, amelynek összetevője a szájban felhalmozódó baktériumok ellen is küzd, hogy a rossz lehelet fő okát megelőzze.

Egy másik nagyszerű módja a fogmosás javításának, ha a fogkeféjét korszerűsíti. Az elektromos fogkefék például keményebben dolgoznak, hogy elérjék a fogak közötti helyeket, és így több lepedéket távolítsanak el.

Használjon rendszeresen fogselymet. Legalább naponta egyszer használjon fogselymet, hogy segítsen eltávolítani a fogak közé szorult ételmaradékokat és a lepedékbaktériumokat a szűk helyekről és a fogak közül.

Öblögessen szájvízzel. A szájöblögető segíthet eltávolítani a visszamaradt ételmaradékokat, amelyeket a fogmosás önmagában hátrahagyhat, miközben frissítő érzést is ad a leheletének.  Keressen olyan szájöblögetőt, amely antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és elpusztítja a rossz leheletet okozó baktériumokat.

Ne feledje, hogy évente legalább kétszer keresse fel fogorvosát tisztítás és ellenőrzés céljából.

A lényeg: a rossz lehelet a legtöbb embert érinti valamikor az élete során. Mi a legjobb módja annak, hogy friss maradjon a lehelete? Tartson fenn egy jól összeállított szájápolási rutint.  

Források: 

https://www.oralb.co.uk/en-gb/product-collections/oral-b-gum-enamel-repair-and-protection  

https://www.oralb.co.uk/en-gb/products/toothpaste-and-mouthwash/oral-b-gum-enamel-repair-mouthwash  

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/bad-breath/symptoms-causes/syc-20350922