ROSSZ LEHELET

Számoljon le a kellemetlen szájszag (halitosis) okaival

MEGOSZTÁS

A kellemetlen szájszag avagy halitosis oka főként a szájban elszaporodó baktériumokban keresendő, amelyek rossz szagot termelnek. A kellemetlen szájszag miatt az ember gyakran zavarban érezheti magát. Szerencsére azonban az okok felderítését követően megkezdhető a kezelés.

Mi okozza a kellemetlen szájszagot (halitosist)?

A kellemetlen szájszagért felelős baktériumok elszaporodásáért leggyakrabban a fogmosás és a teljes körű szájhigiénés rutin hiánya a felelős, melynek eredményeként nagy mennyiségű lepedék-baktérium rakódik le az íny vonalán és a nyelvgyöknél. A kellemetlen szájszag egyéb okai lehetnek például az étkezési szokások, az alvás során elszaporodott baktériumok, a stressz, valamint a dehidratált állapot.

Ritka esetben a kellemetlen szájszag súlyosabb betegség tünete is lehet, ezért fontos, hogy komolyan vegye a problémát, és amennyiben nem tudja önállóan orvosolni, forduljon fogorvoshoz. Megfelelő szájhigiénés rutin betartásával segíthet enyhíteni a kellemetlen szájszagot.

Számoljon le a kellemetlen szájszag (halitosis) okaival

Tudjon meg többet a kellemetlen szájszag okairól

Hogyan kezelhető a kellemetlen szájszag?

A rossz lehelet okainak megértését követően megteheti a megfelelő lépéseket a szájszag ellen és a frissebb lehelet érdekében.

  1. Használjon szájvizet, melynek célja a kellemetlen szájszagért felelős baktériumok kiirtása, valamint bizonyos élelmiszerekben lévő, szagot generáló összetevők kiiktatása.

  2. Napközben vízivással gondoskodjon a megfelelő hidratálásról, és korlátozza a koffein- és alkoholtartalmú italok, valamint a cukros és savas gyümölcslevek fogyasztását.

  3. A reggeli kellemetlen szájszag minimálisra csökkentése érdekében mosson fogat naponta kétszer, rendszeresen használjon fogselymet, és kezdje a napot szájvízzel, amely megöli a kellemetlen szájszagért felelős baktériumokat.

  4. Naponta használjon fogselymet, hogy megakadályozza az ételmaradékok fogközi lerakódását, ami lepedék/plakk kialakulásához vezet.

  5. Használjon fogselymet minden nap a fogíny vonala alatti szűk helyek tisztításához, amelyhez nem mindig fér hozzá fogkefével.

Blend-a-Med Pro Expert All in One Fresh Mint használata javasolt a szájüreg egészségének fenntartása, valamint a hosszan tartó friss lehelet megőrzése érdekében.

Tudjon meg többet arról, hogyan akadályozhatja meg a kellemetlen szájszagot