MIÉRT VÁLASSZAM AZ ORAL-B ELEKTROMOS FOGKEFÉT

A megfelelő szájhigiénia előnyei

A megfelelő szájhigiénia előnyei - Main Image article banner
MEGOSZTÁS

A fogászati kezelések költségei

A fogszuvasodás és az ínybetegség következményeképp fellépő súlyosabb problémák bizony költségesek lehetnek: kezdve a tömésektől és koronáktól egészen a gyökérkezelésig, szájsebészeti beavatkozásig vagy implantátumokig.

A fogászati kezelések költségei eltérőek lehetnek

A fogászati kezelések költségei változóak lehetnek. Például egy gyökérkezelés költsége függ a fog elhelyezkedésétől és attól is, hogy hány csatornát kell az adott fog esetében kezelni.

A szájhigiénia költsége

A fogászati beavatkozásokhoz képest az alapvető fogápolás és a preventív célú, helyes fogmosás költsége igen elenyésző. A fogkefét háromhavonta kell cserélni, vagy amikor elkopott, és mindez még nem kerül sokba. Ugyanez vonatkozik a fogselyemre és a szájvízre is.

Amit jó, ha szem előtt tartunk

Ne feledjük, hogy az egészségbiztosítással rendelkezők évente egyszer térítésmentesen vehetnek részt fogászati szűrővizsgálaton és térítésmentesen kérhetik pl. a fogkő-eltávolítást is. A szűrővizsgálat során fény derülhet bizonyos problémákra, és azokat még akkor kezelni lehet, mielőtt költséges beavatkozásra lenne szükség. A fogorvos segítő partnerünk a szájegészség területén, ezért feltétlenül tájékoztassuk a rendszeresen szedett gyógyszerekről és az általános egészségi állapotunkban bekövetkezett változásokról! Így segítségünkre lehet a számunkra leginkább megfelelő szájhigiénia kialakításában. Néhány gyógyszer (például egyes antidepresszánsok és szívgyógyszerek) növelik a fogínygyulladás kockázatát, ezért mindenképp tudassuk fogorvosunkkal, amennyiben új gyógyszert kezdünk el szedni, még akkor is, ha úgy gondoljuk, annak nincs hatása a szájegészségre!