FELNŐTTKOR

A fogászati implantátum: beültetés és kezelési folyamat

Image - A Fogászati Implantátum: Beültetés És Kezelési Folyamat -Main article banner
MEGOSZTÁS

A fogászati implantátumok

Egy vagy több fog hiánya esetén, - amennyiben ön nem szeretne sem hidat, sem teljes vagy részleges műfogsort használni, - érdemes fogorvosát megkérdeznie a fogászati implantátumok alkalmazhatóságáról.

A fogászati implantátumok sokkal természetesebb fogpótlást biztosítanak, mint a műfogsor, hiszen ezek olyan mesterséges pótlások, amelyeket közvetlenül az állkapocshoz rögzítenek. A fogászati implantátumok olyanoknak valók, akik a hiányzó fogtól eltekintve alapvetően jó egészségnek örvendenek, állkapocscsontjuk ép és jól fejlett. Ez azért van így, mert az implantátumok megtartásához egészséges ínyre és állkapocsra van szükség.

Hogyan néznek ki a fogászati implantátumok?

A fogászati implantátumok jobban hasonlítanak a természetes fogakra, mint a műfogsorok. A hengerre, illetve menetes csavarra emlékeztető fogászati implantátum a hiányzó fog gyökerének mesterséges helyettesítőjeként szolgál. Az implantátumok azért készülnek titánból vagy más mellékhatást nem okozó anyagból, hogy az állkapocsra és az ínyszövetre lehessen őket rögzíteni.