FOGSZABÁLYZÓK

Fogszabályzó viselése felnőtteknek

Fogszabályzó Viselése Felnőtteknek  article banner
MEGOSZTÁS

Bár a fogszabályzásról a legtöbb embernek a középiskolások jutnak eszébe, manapság egyre több felnőtt hord fogszabályzót. A fogszabályzók közel 20%-át viselik felnőttek. Ennek legfőbb oka az olyan diszkrétebb és kevésbé feltűnő eszközök elterjedése, amilyen például a kerámia fogszabályzó vagy az Invisalign

Miért dönt egy felnőtt a fogszabályzás mellett?

Sérülés, felborult orofaciális izomegyensúly vagy természetes növekedés következtében a fogak eltolódhatnak, és a felnőttek korábban egyenletes fogsora deformálódhat vagy összetorlódhat. Ennek tünete lehet állkapocsfájdalom, fogtisztítási nehézség, vagy egyszerűen, hogy az illető nem találja elég vonzónak saját mosolyát.

Vannak, akiknek már gyerekkorában is szabálytalanul álltak a fogaik, de a szülők nem tudták vállalni a fogszabályzás költségeit. Végül pedig olyanok is akadnak, akik csak mostanra képesek rávenni magukat a fogszabályzóra, vagy egyszerűen a karrierjük miatt van szükség az esztétikai korrekcióra.

Összességében sokak szerint megéri az a pár év kellemetlenség, cserébe a több évtizeden át élvezhető egyenletes fogsorért.