MIÉRT AZ ORAL-B FOGKRÉM?

2017 legjobb fogkrémje: Válassza az Ön számára megfelelőt!

MEGOSZTÁS

Vajon melyik fogkrém ideális az Ön számára? Joggal érezheti úgy, hogy az üzletekben és drogériákban kapható több tucat fogkrém közül bizony nehéz választani. A bőség zavarának oka, hogy szájápolási igényeinket mindegyik termék más és más módon próbálja kielégíteni, a fogyasztók elvárásaihoz és ízléséhez igazítva. Általában az a fogkrémmárka válik be leginkább, amelyiket egyrészt szívesen vásárolunk meg, másrészt hatékonyan kezeli az adott fogászati problémát.

Választásunk természetesen egyszerre több termékre is eshet, a családtagok eltérő igényeinek és ízlésének megfelelően. Manapság már gyakorlatilag minden problémára találunk fogkrémet, többek között lepedékképződés ellen, ínypanaszokra, fogszuvasodás elleni védelemre, fogzománc kopásra, vagy akár rossz leheletre. Létezik emellett kifejezetten az érzékeny fogak és fogíny kellemetlen érzését enyhítő fogkrém, valamint speciális, kozmetikai célú fogfehérítő termék is.

Az alapvető fogmosáson túl számos fogkrém kínál egyéb tulajdonságokat, akár egyszerre többnek a kombinációját, például a fogfehérítést és a fogkő elleni védelmet. Olvassa el mindig figyelmesen a termékleírást, hogy a saját igényeinek megfelelő terméket vásárolja!

A célzott fogkrémek főbb tulajdonságai

 • Mikrobák elleni védelem. A rendszerint ón-fluoridot tartalmazó fogkrémek a tisztításon túl hatékony antibakteriális védelmet is nyújtanak, a fogszuvasodás és a fogérzékenység kialakulásának megelőzésére. A fogorvosok által javasolt márkák jó eséllyel alapvetően védelmet nyújtanak a mikrobák ellen is.

 • Fogkő elleni védelem. A leggyakrabban pirofoszfátot tartalmazó fogkrémek a fogkő kialakulásának megakadályozását szolgálják. Még hatékonyabb összetevő a nátrium-hexametafoszfát, amellyel mind a fogkő, mind az elszíneződés hatékonyan megelőzhető. A már kialakult, makacs fogkövet viszont ezek a fogkrémek már nem tudják kezelni; ilyenkor fogorvoshoz, vagy fogászati szakemberhez kell fordulnunk, akik professzionális tisztítással eltávolítják azt.

 • Egyéb: Számos más típusú fogkrém is forgalomban van, például az érzékeny fogakra kifejlesztett, vagy a fogak fehérítését, illetve a lehelet frissítését szolgáló, továbbá a gyermekeknek készült termékek.

A fogorvosok által javasolt Blend-a-med fogkrémek

Vajon melyik termékmárkát válasszuk saját részünkre? Az alábbiakban felsorolunk néhányat a fogorvosok által legjobbnak vélt fogkrémek közül. Az Blend-a-med termékek a fogorvosok és fogászati asszisztensek által leginkább ajánlott fogkrémek közé tartoznak. Az Blend-a-med a legkülönfélébb fogkrémeket kínálja számos ízváltozatban, így köztük jó eséllyel Ön is megtalálja a megfelelőt.

Az egyik leggyakrabban ajánlott Blend-a-med fogkrém az Blend-a-med Pro-Expert fluoridos és mikrobaellenes fogkrém, amely klinikailag igazoltan megvédi a fogorvosok által legfontosabbnak tartott összes területet. Az Blend-a-med Pro-Expert Professional Protection fogkrém ón-fluoridos összetevőt tartalmaz, amely ón-fluoriddal és Active Clean polifoszfát kristályokkal nyújt egyedülálló tisztaságérzetet, és valóban érzékelhető hatásosságot. Emellett rendszeres fogmosás esetén az Blend-a-med Pro-Expert az alábbi célokat is szolgálja:

 • megelőzi a fogakszuvasodást;

 • megelőzi a lepedékképződést;

 • megelőzi az ínypanaszokat;

 • óv a kellemetlen fogérzékenységtől;

 • megelőzi a fogkőképződést;

 • fehéríti a fogat a felületi elszíneződések eltávolítása révén;

 • megelőzi a fogzománc erózióját;

 • felfrissíti a leheletet.

Az egyéb, a legkülönfélébb fogászati igényekre is kapható megfelelő Blend-a-med fogkrém. Az alábbi táblázatból kikereshetők az igényeknek megfelelő, a legjobbak közé tartozó Blend-a-med fogkrémek:

2017 legjobb fogkrémje: Válassza az Ön számára megfelelőt!

Keresse fel az oralb.co.uk webhelyet, vagy kérdezze fogorvosát! A teljes körű szájápolás érdekében használjon Blend-a-med fogkefét, és rendszeresen járjon el fogászati ellenőrzésre!