FOGFEHÉRÍTÉS

Melyek a legjobb fogfehérítő fogkrémek?

Melyek a legjobb fogfehérítő fogkrémek? article banner
MEGOSZTÁS

Ha feltenné a kérdést barátainak, hogy vajon szeretnének-e fehérebb fogakat, szinte egyhangú igen volna a válasz. Ellenben ha a legjobb fogfehérítő fogkrémről kérdezné őket, akkor legkülönfélébb válaszokat kapná. A mosolygáskor fehéren villanó fogak érdekében nem elég "bármilyen fogfehérítő” fogkrémet vásárolni. Ha valaki nem tudja hol és milyen szempontok alapján keresse a megfelelő terméket, bizony nincs könnyű helyzetben. Ne feledje, hogy az ideális fogfehérítő fogkrém az, amelyiket mindennap szívesen használ!

Hogyan fejti ki hatását a fehérítő fogkrém?

Tudta, hogy ismeretlennel való találkozáskor az emberek 50%-a először az illető mosolyát térképezi fel? Vajon mely kritériumok alapján azonosítsuk be a piacon föllelhető, legjobb minőségű fehérítő fogkrémet? Nézzünk néhány példát arra, hogyan szűkíthető le a találatok száma a keresés során.

  • Elszíneződések eltávolítása: A felületi elszíneződések eltávolítása, azaz a fogfehérítés fizikai (például szilikáttal) és kémiai beavatkozással (például nátrium-hexametafoszfáttal) történhet. Az eljárások együttes hatása a zománcfelület elszíneződéseinek kiküszöbölését szolgálja, hogy előtűnjön a tisztább, fehérebb felület. Számos fogfehérítő termék kedvező hatása a fent említett két folyamatot veszi alapul. A hatékony fehérítő fogkrémek speciális szilikátszemcséikkel lágyan polírozzák a fogzománcot. Több Oral-B termék, például az Oral-B 3D White kettős szilikáthatást alkalmaz, amelyben a tisztító és a fehérítő szilikátok a fog finom tisztításával és polírozásával együttesen fejtik ki a kimagasló fehérítő hatást.

  • Elszíneződés megelőzése: A fogelszíneződés kémiai megelőzése foszfátok, például pirofoszfát alkalmazásával válik lehetővé (ahogyan az Oral-B 3D White fogkrémnél), és polifoszfát (nátrium-hexametafoszfát) található az Oral-B Pro-Expert fogkrémekben is. Valamennyi fogkő elleni fogkrém és szájöblítő eljárás egyben az elszíneződések ellen is véd, hiszen a fogkő elősegítheti a kívülről érkező elszínező anyagok megtapadását. A különféle fogkő elleni eljárások is egyebek mellett pirofoszfátot és polifoszfátot alkalmaznak.

A fogfehérítő fogkrém választása

A legjobb fogfehérítő fogkrémek nemcsak a ragyogó fogak elérését megcélzó, hanem más egyéb, a szájhigiéniát javító tulajdonságokkal is bírnak. Érdemes tehát több szempontot is figyelembe venni a választásnál, hiszen egyes fehérítő fogkrémek az alábbi problémák kialakulásának megelőzését is szolgálják:

  • Mikrobák: Az antibakteriális hatású fogkrémek általában ón-fluoridot tartalmaznak, így a fogszuvasodás és a fogérzékenység kialakulásának megakadályozásához is hozzájárulhat. (Ilyen például a Pro-Expert Whitening fogkrém).

  • Fogkő: A fogkő elleni készítmények szokásos összetevője a pirofoszfát, amely a fogkő lerakódásának megakadályozását szolgálja. A speciális összetevőjű fogkrémek nátrium-hexametafoszfáttal igyekeznek megelőzni az ínyvonal feletti fogkőképződést és elszíneződést (például a Pro-Expert All Around Protection fogkrém esetén).

  • Fogérzékenység: Az érzékeny fogak kezelésére szolgáló fogkrémek gyakran alkalmaznak a kellemetlen, nyilalló érzés csillapítását szolgáló összetevőt, például ón-fluoridot. A kiváló minőségű fogkrémmárkák a hatékony fehérítés céljából a különböző mértékű csillapító hatás mellett használhatnak többféle kiegészítő hatóanyagot is (például a Pro-Expert Sensitive & Gentle Whitening fogkrém).

Az Oral-B legjobb fehérítő hatású fogkrémjei

Amennyivel hajlandó picivel többet áldozni arra, hogy garantáltan a megfelelő fogfehérítő terméket használja, akkor próbálja ki a forradalmi Oral-B 3D White Perfection fogkrémet és fogfehérítő paszta együttes használatát! Ez egy speciális két lépésben alkalmazható eljárás, ahol a kulcsfontosságú összetevők külön választva, ugyanakkor egymást kiegészítve gondoskodnak az elszíneződések kimagaslóan hatékony eltávolításáról, az egyenletes fehérségről, valamint az elszíneződés elleni kiváló és hosszantartó védelemről.

  • 1. lépés – Blend-a-med 3DWhite Luxe Perfection: Az Oral-B legkorszerűbb fogfehérítési eljárását alkalmazó 3D White Luxe Perfection fogkrém a fogfehérítés első lépése: mindössze 3 nap alatt akár 100%-ban eltávolítja a felületi elszíneződéseket.

  • 2. lépés – Blend-a-med 3DWhite Luxe Whitening Accelerator Treatment: A fehérítő fogkrémmel együtt alkalmazott 3D White Luxe fogfehérítő paszta az elszíneződések ellen védő, láthatatlan filmréteget képezve óvja a fehér fogak épségét, egész napon át.

Eljött a választás pillanata: a fogkrémlista sikeres áttanulmányozása és leszűkítése után most eldöntheti, hogy melyik az Ön számára megfelelő fogfehérítő termék.