MIÉRT AZ ORAL-B FOGSELYEM

A szájzuhany és a fogselyem összehasonlítása

Image - A Szájzuhany És A Fogselyem Összehasonlítása - Main article banner
MEGOSZTÁS

A rendszeres szájápolási rutin elengedhetetlen része

A szájüreg egészségének megőrzése érdekében javasolt a napi kétszeri fogmosás mellett naponta legalább egyszer a fogselyem használata is. A fogselymezés eltávolítja a fogak és a fogíny között található, fogkefével nehezen elérhető területekről a bennragadt ételdarabkákat, lepedéket és baktériumot. A mindennapos fogselymezés elhanyagolása, a baktériumok kikristályosodásával fogkővé alakuláshoz és fogínybetegséghez vezethet.

A szájzuhany és a fogselyem összehasonlítása

A fogselymezés során vékony nejlon- vagy teflonszálat fűzünk a fogak közé C alakban, a lepedék eltávolítása érdekében. Az ínyzuhanyként is ismert szájzuhany vékony, erős nyomású vízsugarat lövell a fogak közé. Sokak számára a szájzuhany használata egyszerűbb, mint a hagyományos fogselyemé. Kevesebb mozgatást igényel, és nem is annyira nehéz a technikája.

Ha választania kell a szájzuhany és a fogselyem között, gondolja végig a következőket:

  • A használat egyszerűsége: A fogselyem használata meglehetősen egyszerű, de elengedhetetlen a helyes technika. Sokan úgy találják, hogy a szájzuhany használata sokkal kényelmesebb, és nagyszerűen kiegészíti a szájápolási rutint.

  • Áramhasználat A legtöbb szájzuhany elektromos, így a fürdőszobai konnektorba kell bedugni.

  • Testreszabhatóság - Bár sokféle fogselyem létezik, minden esetben egy vékony nejlonszálat vezetünk a fogak közé. Az érzékeny ínyhez hasonló problémák kezelésének kevés hatékony módja van. A víznyomás-szabályzóval rendelkező szájzuhany - az egyik üzemmódot kifejezetten az érzékeny fogakhoz tervezték - jó választás, ha az érzékeny a fogínye.

Melyik jobb?

Nem javasoljuk, hogy a hagyományos fogselymezést egyszerűen lecserélje szájzuhanyra. Míg a szájzuhany nagyszerűen távolítja el az ételmaradékot, és mossa ki a lepedéket a fogak közé irányzott vízsugárral, nem képes ugyanarra a dörzsölő mozgásra, amely eltávolítja a fogkövet és fogínybetegséget okozó lepedéket. A megfelelő szájhigiénia érdekében a legjobb, ha a hagyományos fogselymet és a szájzuhanyt is beépíti a mindennapi szájápolási rutinjába.

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a szájzuhany használata inkább javasolt, mint a fogselyemé:

  • Érzékeny fogíny - Érzékeny fogínnyel rendelkezők számára a szájzuhany használata talán kevésbé fájdalmas.

  • Fogszabályzó - A víznyomással működő szájzuhany az egyik legjobb módja az ételmaradék eltávolításának a fogszabályzójából, így nem kell hagyományos fogselymet ki-befűznie fogai közé.

  • Kézügyesség - A szájzuhany használata különösen hasznos ízületi gyulladással élők vagy fogszabályzót viselők számára, hiszen ilyen esetekben a fogselyem irányítása nehézkes lehet.

Amikor a fogselyem használata nehézségekbe ütközik, a szájzuhany és a fogselyem kombinációja megfelelő tisztítást biztosít.