MIÉRT AZ ORAL-B FOGSELYEM

Mire való a szájzuhany és milyen előnyei vannak?

Image - Mire Való A Szájzuhany És Milyen Előnyei Vannak? -Main article banner
MEGOSZTÁS

Mi a szájzuhany?

A szájzuhanyként is ismert vizes ínyzuhany egy kézi szájápoló eszköz, amely vízsugarat irányít a fogak és fogíny közé, eltávolítja az ételdarabkákat, lepedéket és baktériumot. A mindennapos fogselymezés és a szájzuhany használata elősegíti az egészségesebb szájápolást.

Bár sokféle szájzuhany létezik, mindegyik rendelkezik víztartállyal, egy elektromos motorral a szivattyú működtetéséhez és egy speciális fúvókával. A motor és a szivattyú nagynyomású vizet pumpál a tartályból a fúvókán keresztül a fogak közé, hogy eltávolítsa a lepedéket és a baktériumokat.

Típus - Általában négyféle szájzuhany kapható: állványos, vezeték nélküli vagy akkumulátorral működő, zuhanyfejre szerelhető és csapra szerelhető.

  • Állványos - A legnagyobb súlyú és kiterjedésű a négy típus közül. A fürdőszobapultra állítva egy közeli konnektorba kell bedugni. Víztartályát újra kell tölteni, ha elfogy belőle a víz.

  • Vezeték nélküli vagy akkumulátoros - Jellemzően kompakt, kisméretű és hordozható. Ez a legegyszerűbben kezelhető modell, amely utazáshoz is ideális. Előfordulhat azonban, hogy nem olyan erős és hatékony, mint az állványos szájzuhany.

  • Zuhanyra szerelhető szájzuhany - A zuhanyzófejhez rögzíthető, így zuhanyozás után (vagy előtt) is használhatja a szájzuhanyt. Nincs szüksége áramra vagy elemre, és nem kell bajlódnia az utántöltésével, de általában nehezebben irányítható.

  • Csapra szerelhető szájzuhany - A leggyakoribb szájzuhanytípus, hasonló a zuhanyfejre szerelhetőhöz, de a zuhanyfej helyett a vízcsapra kell illeszteni. Csakúgy, mint a zuhanyfejre szerelhető szájzuhanyoknál, ennek a típusnak is a nehezebb irányíthatóság a hátránya.

Víznyomáserősség szabályozás - A legnépszerűbb szájzuhanyok víznyomása általában állítható, amely tökéletes érzékeny fogínnyel, implantátummal rendelkezők vagy fogszabályzót viselők számára. Apulzáló vízbeállítás különösen hatékonyan lazítja fel a nehezen elérhető területeken megrekedt ételmaradékokat.

Méret - A kompakt és vezeték nélküli kialakítás jobb irányíthatóságot tesz lehetővé.

A szájzuhany előnyei

Vannak kivételesen alapos szájzuhanyok, mint az Oral-B termékcsalád tagjai, amelyek többféle üzemmóddal rendelkeznek - az egyik üzemmódot kifejezetten az érzékeny fogakhoz tervezték -, így fogínyérzékenység esetén tökéletes megoldásul szolgálnak. A szájzuhany gyengéden, mégis hatékonyan tisztítja a koronákat, fogszabályzókat, hidakat és fogászati implantátumokat.

A napi fogselyemhasználat másik problémája, hogy sokan nem tudják szakszerűen elvégezni. A legtöbben a fogselymet csupán a fogaik közé vezetik ahelyett, hogy a fogselyemmel a javasolt C-alakot formálnák, így biztosítva, hogy a fogselyem megfelelően érintkezzen a fog minden felületével. Ezenfelül a helytelen fogselymezés még a fogínyszövetben is kárt okozhat. A szájzuhanyok kevésbé igénylik a megfelelő technika elsajátítását, mint a fogselyem esetében, és nem kell a szájába tennie a kezét, vagy a használt fogselyemmel foglalkoznia. Mivel a szájzuhany használata kevesebb technikát igényel és kevésbé fájdalmas, sokaknak lehet vonzó alternatíva a mindennapi szájápolásban.

Használjak szájzuhanyt?

A rendszeres fogmosást és fogselymezést sosem pótolhatja a szájzuhany, de jól kiegészíti a mindennapi szájápolási rutint. Vannak olyan esetek is, amikor a szájzuhany igencsak a hasznára válhat:

Fogínyvérzés - Az ínyvérzésnek van néhány gyakori kiváltó oka. Az első a fogínybetegség. A fogínybetegség, vagy fogágysorvadás a fogíny bakteriális fertőzése. Amennyiben nem kezelteti, fogvesztéshez vezethet. A túl erős fogselyemhasználat fogínyvérzést is okozhat. A szájzuhany kiváló módja lehet a problémás területek megtisztításának, a rendszeres fogselyemhasználat okozta fájdalom nélkül. Fogselymezés előtt használhatja az érzékeny üzemmódra állított Oral-B szájzuhanyt is, így gyengéden távolíthatja el a lehető legtöbb ételmaradékot.

Fogszabályzót visel - Az étel gyakran beragad a fogszabályzó zárjai mögé és az ívek alá. A szájzuhany kiválóan alkalmas arra, hogy behatoljon azokra a nehezen elérhető területekre, ahol az ételmaradékok elrejtőznek. A fogszabályzó körüli lepedék kezelés hiányában számos fogászati problémát okozhat, beleértve a fogínybetegséget is.

Szájszárazság - A nyál természetes módon tisztítja a szájüreget, és megakadályozza a ragadós lepedék lerakódását. Egyes gyógyszerek vagy örökletes hajlam miatt viszont sokaknak nincs elegendő nyáltermelése. Ez fogínybetegséghez és fogszuvasodáshoz vezethet. A szájzuhany könnyedén hidratálja a szájüreget, és eltávolítja a ragadós lepedéket.

Az étel mindig beleragad a fogaiba - Vannak, akik hajlamosabbak arra, hogy az étel a fogukba ragadjon. Ez lehet a fogak formája miatt, vagy mert nincsenek tökéletesen egyvonalban. Az étel a hidak és a fogászati implantátumok körül is megtapadhat. Az Oral-B szájzuhany tökéletesen tisztán tartja azokat a problémás területeket, amelyeken gyakrabban tapad meg az ételmaradék, legyen ennek az oka akár örökletes hajlam, híd vagy implantátum.