MIÉRT AZ ORAL-B FOGSELYEM

Hogyan használja a szájzuhanyt?

Hogyan használja a szájzuhanyt? article banner
MEGOSZTÁS

A szájzuhany használatának fontossága:

Mindannyian tisztában vagyunk a mindennapi fogmosás fontosságával. Azonban a fogselyem használata is fontos, amivel a fogínyproblémákhoz vezető makacs fogkő és ételmaradék is eltávolítható. A napi fogselymezés megelőzheti az ínyproblémák kialakulását. A szájzuhany is nagyszerűen egészítheti ki a napi fogselymezést.

Mi a szájzuhany?

A szájzuhany szájöblítő eszköz, amely a fogak és a fogíny közé nagynyomású vízsugarat vezetve eltávolítja az ételmaradékot, a lepedéket és a baktériumokat. A napi fogselymezéssel kombinálva a szájzuhany elősegíti az egészségesebb szájápolást. Ráadásul ez egy gyengéd, mégis hatékony módja a koronák, fogszabályzók, hidak és fogászati implantátumok tisztításának.

Hogyan kell használni a szájzuhanyt?

A szájzuhany a fogmosás és fogselymezés előtt segít fellazítani az ételmaradékot, megkönnyítve annak későbbi eltávolítását a fogselyem használatával. A fogmosás és fogselymezés után a szájzuhany a nehezen elérhető helyekről is kimossa a megtapadt ételmaradékokat. Használata rendkívül egyszerű. Csak kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

  1. Töltse fel a víztartályt - Csatlakoztassa a vízcsaphoz, vagy töltse fel a tartályt langyos vízzel!

  2. Helyezze be a szájüregbe - Vegye a fúvókát a szájába, és kezdje a hátsó őrlőfogaknál; tartsa kissé távolabb a fogaktól és a fogínytől, ne közvetlenül mellettük! Ennél a lépésnél hajoljon a mosdó fölé, hogy ne fröcsköljön szét a víz, amikor bekapcsolja a szájzuhanyt!

  3. Válassza ki a víznyomáserősséget és kapcsolja be a készüléket - Egy kapcsológombbal vagy egy számozott szabályozógombbal tudja beállítani a víznyomást. Kezdje a legalacsonyabb víznyomással, majd fokozatosan növelje azt. A víznyomás legyen erős, de ne kellemetlen. Száját összezárva megakadályozhatja a víz kifröccsenését, de ügyeljen arra, hogy a víz a mosdókagylóba folyjon!

  4. Haladjon a fogínyvonal mentén - Fogról fogra haladva irányítsa a vizet a fogínyvonalra és a fogközökbe! Irányítsa a fog felső részére, az íny vonalra és a fogközökbe! Tartsa a vízsugarat minden fog fölött körülbelül két másodpercig, megismételve a folyamatot a fogai belső és külső felületén, amíg az összes foggal nem végzett. A folyamat körülbelül két percet vesz igénybe.

  5. Ürítse ki a víztartályt - Miután végzett, kapcsolja ki a készüléket, távolítsa el a fúvókát, és ürítse ki a maradék vizet! Ha a vizet állni hagyja a tartályban, elszaporodhatnak benne a baktériumok.

  6. Tisztítsa meg a készüléket - Ne felejtse el kiöblíteni a szájzuhany tartályát minden használat után, hogy higiénikus maradjon!