FOGSZABÁLYZÓK

Melyik a legjobb szájzuhany fogszabályozót viselőknek?

Image - Melyik A Legjobb Szájzuhany Fogszabályozót Viselőknek? - Main article banner
MEGOSZTÁS

Miért kitűnő megoldás a szájzuhany a fogszabályzó tisztítására?

A mindennapos fogselymezés néha még a fogszabályzót nem viselők számára is igazi kihívás. Fogszabályzó viselése esetén azonban a rendszeres fogselymezés még megterhelőbb lehet, különösen az ívek és a zárak körül, ahol az ételmaradék gyakran megtapad. A fogszabályzó zárjai körüli lepedék számos fogászati problémát okozhat, kezelés hiányában akár fogínybetegséget is. A szájzuhany, más néven ínyzuhany és a hagyományos fogselyem együttes használata tökéletes megoldás a fogszabályzót viselők számára. A víznyomással működő szájzuhany az egyik legjobb módja annak, hogy kiszedje az ételmaradékot a fogszabályzójából, és nem kell azért aggódnia, hogy a fogak között mozgó hagyományos fogselyem beakad.

A szájzuhany és a hagyományos fogselyem, együttes használata több okból is ideális megoldás a fogközök tisztítására fogszabályzó viselése esetén:

  • Segít megelőzni a kalciumvesztést: a kalciumvesztésnek - azaz a fogzománc kopásának - legfőbb oka a lepedék és a sav megtapadása a fogakon, amely rendkívül érzékeny fehér foltok, kopások kialakulásához vezet. Ez pedig gyakran előfordul, ha valakinek nehézséget okoz a fogszabályzó mögötti fogak bizonyos területeinek tisztítása. A kalciumvesztés visszafordíthatatlan folyamat, így megelőzése rendkívül fontos. A szájzuhany könnyebben elér egyes területeket, mint a hagyományos fogselyem.

  • Egyszerűbb, mint a fogselymezés - A fogselymezés nehézséget okozhat a fogszabályzót viselők számára. A szájzuhany sokkal egyszerűbb megoldást jelent, és kiválóan alkalmas a fogszabályzó zárjaiban és az azok körül megtapadt ételmaradékok eltávolítására.

Melyik a legjobb szájzuhany fogszabályzósoknak?

Szájzuhannyal a fogszabályzó tisztítása kevésbé idő- és energiaigényes. De mivel olyan sokféle van, honnan tudjuk, melyiket válasszuk? Önnek az a legideálisabb szájzuhany, amely az igényeinek megfelelő tulajdonságokkal rendelkezik. Az Oral-B termékcsalád szájzuhanyain többféle üzemmód-beállítás lehetséges, így tökéletes megoldás a fogszabályzót viselők számára. A különböző üzemmódok - köztük az érzékeny fogínnyel rendelkezők számára kialakított érzékeny üzemmód - lehetővé teszik, hogy testreszabja a tisztítást, és a fogszabályzó körüli nehezen elérhető területekről is eltávolítsa az ételmaradékot. Emellett az igény szerint beállítható pulzáló üzemmód precíz, célzott tisztítást biztosít irányított víznyomással és pulzálással, így segít eltávolítani a lepedéket és az ételmaradékot a zárakról és ívekről. Stimulálja és masszírozza a fogínyt, ezáltal elősegíti a fogíny egészségének javulását.

Ha a fogszabályzó viselése során nem ügyel megfelelően a fogaira és a fogínyére, számos kockázatnak teszi ki magát. A fogak illeszkedhetnek ugyan tökéletesen, de a fogíny emellett lehet vörös, duzzadt vagy könnyen vérezhet. Ennek következtében akár fogínybetegség is kialakulhat. Ezen felül pedig elszíneződések is megjelenhetnek, amelyek elvonhatják a figyelmet gyönyörű mosolyáról. A szájzuhany a szájápolás tökéletes kiegészítője, amely segít a fogíny egészségének a megőrzésében.