MIÉRT VÁLASSZAM AZ ORAL-B ELEKTROMOS FOGKEFÉT

Különböző fogkefe típusok - Válassza az Önnek megfelelőt

Különböző Fogkefe Típusok - Válassza Az Önnek Megfelelőt article banner
MEGOSZTÁS

A megfelelő fogkefe kiválasztása

A megfelelő fogkefével hatékonyan és élvezhetően végezhető a mindennapos szájápolás. A fogkefe egy személyre higiéniai szabott eszköz, ezért kerül forgalomba megannyi méretben és formában. A nagyméretű szájüreghez a teljes méretű fejet kell választani. Ha valakinek kisebb a szájürege, válassza a kompakt fogkefefejet. Néhány felnőtt jobban szereti a tiniknek készült vagy gyermekméretű fogkeféket, mert úgy érzi, ezekkel könnyebben tudja megtisztítani a hátsó fogak mögötti területeket.

Ha a kényelem Önnek fontos szempont, próbáljon ki egy csúszásgátló markolattal készült modellt, mellyel nedves közegben is könnyű a használat. Számos Oral-B fogkefe markolatot olyan vizsgálatok eredményeképp fejlesztettek ki, melyek során a kutatók ötféle fogmosási technikát és markolattartást vizsgáltak meg.

Azok számára, akik a fogmosást alaposan és lelkiismeretesen végzik, a manuális fogkefe megfelelő választás lehet. Azonban tény, hogy egyre többen választanak elektromos fogkefét.

Mint ahogyan a manuális fogkefék esetében, az elektromos fogkefék választásánál is a legfőbb szempont, hogy használója szeresse és minden nap használja a választott modellt. Az elektromos fogkefék szintén különböző méretben kaphatóak. Az elektromos fogkefék feje általában kisebb a kézi fogkefék hosszú fejénél, ezért ha Ön ehhez a mérethez szokott, némi időbe telhet hozzászokni az elektromos változathoz.

Hatékony fogmosás elektromos fogkefével

Ne feledje, hogy az elektromos fogkefe kisebb fejméretének egyik előnye, hogy a fogakat hatékonyan, fogról-fogra haladva tisztítja, és a nehezen elérhető hátsó területeket is eléri. Az üzletekben számos különböző típusú fogkefefej áll rendelkezésre, a polírozó változattól egészen az érzékeny fogakhoz készült fejig. Az elektromos fogkefék különböző módokon mozgatják a sörtéket.

A lényeg, hogy amennyiben a szájüregének és szájápolási igényeinek megfelelő méretű és típusú fogkefét választ, akkor alaposabb fogmosásra lesz képes, ez pedig segít megelőzni a baktériumok elszaporodását és a lepedékképződést.

Ne feledje, hogy a fogkefék illetve pótfejek rendszeres cseréje szintén hozzájárul a tartósan magas szintű szájhigiénia fenntartásához. Klinikai kutatások szerint egy új fogkefével akár 30%-kal több lepedék távolítható el, mint egy három hónapnál régebbivel.*

*Kutatás az egyenletes sörtehosszúságú, manuális fogkefék használatáról.

A megfelelő fogkefefej kiválasztása

Az Ön igényeinek leginkább megfelelő fogkefe kiválasztásához mindenek előtt ismerje meg a különböző típusú fogkefefejeket! A fogkefefej a fogkefe sörtékkel tarkított, legfelső része. Olyan típusú fejet válasszon, amely méretben igazodik a szájüregéhez és amellyel minden foga elérhető.

Íme, néhány speciális fogkefefej típus:

  • Döntött: egy döntött fogkefefej segít elérni a fogak belső felületét, különösen az elülső alsó és felső fogakét. Ezeken a területeken nagyobb a fogkőképződés veszélye, mivel egy normál fejjel nehezen elérhetők.

  • A kompakt és a teljes méretű fejek összehasonlítása: A kompakt fogkefefej a teljes méretűnél kisebb, illetve kevesebb sörtével rendelkezik. Vannak, akik a kompakt fej használatát könnyebbnek vélik, különösen azok, akiknek szájürege kisebb. Mások a teljes (hosszú) fejet részesítik előnyben, így ahhoz, hogy Ön dönteni tudjon, célszerű mindkettő használatát kipróbálni.

Dönthet ergonomikus vagy csúszásgátló markolattal rendelkező, vagyis könnyebben megragadható fogkefe mellett, valamint többféle sörtekialakítás közül választhat, melyek a problémás területek függvényében segítik a fogak körüli és közötti tisztításban. Mindig használjon puha sörtéjű fogkefét, de az extra puha változat is szóba jöhet, amennyiben Ön a fogínysorvadás problémájával küzd.