MIÉRT VÁLASSZAM AZ ORAL-B ELEKTROMOS FOGKEFÉT

Különböző fogkefe típusok - Válassza az Önnek megfelelőt

Különböző Fogkefe Típusok - Válassza Az Önnek Megfelelőt article banner
MEGOSZTÁS

A megfelelő fogkefe kiválasztása

A megfelelő fogkefével hatékonyan és élvezhetően végezhető a mindennapos szájápolás. A fogkefe egy személyre higiéniai szabott eszköz, ezért kerül forgalomba megannyi méretben és formában. A nagyméretű szájüreghez a teljes méretű fejet kell választani. Ha valakinek kisebb a szájürege, válassza a kompakt fogkefefejet. Néhány felnőtt jobban szereti a tiniknek készült vagy gyermekméretű fogkeféket, mert úgy érzi, ezekkel könnyebben tudja megtisztítani a hátsó fogak mögötti területeket.

Ha a kényelem Önnek fontos szempont, próbáljon ki egy csúszásgátló markolattal készült modellt, mellyel nedves közegben is könnyű a használat. Számos Oral-B fogkefe markolatot olyan vizsgálatok eredményeképp fejlesztettek ki, melyek során a kutatók ötféle fogmosási technikát és markolattartást vizsgáltak meg.

Azok számára, akik a fogmosást alaposan és lelkiismeretesen végzik, a manuális fogkefe megfelelő választás lehet. Azonban tény, hogy egyre többen választanak elektromos fogkefét.

Mint ahogyan a manuális fogkefék esetében, az elektromos fogkefék választásánál is a legfőbb szempont, hogy használója szeresse és minden nap használja a választott modellt. Az elektromos fogkefék szintén különböző méretben kaphatóak. Az elektromos fogkefék feje általában kisebb a kézi fogkefék hosszú fejénél, ezért ha Ön ehhez a mérethez szokott, némi időbe telhet hozzászokni az elektromos változathoz.

Hatékony fogmosás elektromos fogkefével

Ne feledje, hogy az elektromos fogkefe kisebb fejméretének egyik előnye, hogy a fogakat hatékonyan, fogról-fogra haladva tisztítja, és a nehezen elérhető hátsó területeket is eléri. Az üzletekben számos különböző típusú fogkefefej áll rendelkezésre, a polírozó változattól egészen az érzékeny fogakhoz készült fejig. Az elektromos fogkefék különböző módokon mozgatják a sörtéket.

A lényeg, hogy amennyiben a szájüregének és szájápolási igényeinek megfelelő méretű és típusú fogkefét választ, akkor alaposabb fogmosásra lesz képes, ez pedig segít megelőzni a baktériumok elszaporodását és a lepedékképződést.

Ne feledje, hogy a fogkefék illetve pótfejek rendszeres cseréje szintén hozzájárul a tartósan magas szintű szájhigiénia fenntartásához. Klinikai kutatások szerint egy új fogkefével akár 30%-kal több lepedék távolítható el, mint egy három hónapnál régebbivel.*

*Kutatás az egyenletes sörtehosszúságú, manuális fogkefék használatáról.