MIÉRT VÁLASSZAM AZ ORAL-B ELEKTROMOS FOGKEFÉT

Milyen szempontokat mérlegeljünk elektromos fogkefe vásárlásakor?

MEGOSZTÁS

A szájápolásnak nemcsak fogaink egészsége, de általános, jó közérzetünk miatt is kiemelkedő szerepe van. Kisgyermek korunktól hallhatjuk, milyen fontos a rendszeres fogmosás a fogak és a fogíny védelme érdekében. Amikor a műanyag sörtés fogkefék a 30-as években először megjelentek, még nem volt a boltokban nagy választék, napjainkban azonban épp ellenkezőleg: szinte átláthatatlan a kínálat.

Azt a legtöbben nem vitatják, hogy az elektromos fogkefék hatékonyabbak manuális társaiknál, épp ezért a legtöbb fogorvos is az elektromos fogkefék használatát javasolja. Ha Ön is elektromos fogkefe beszerzésén gondolkodik, akkor óriási választékból szemezgethet, megannyi funkcióval, a legkülönfélébb árfekvésben.

Az elektromos fogkefe kiválasztása

Az elektromos fogkefék között számos eltérés lehet, ezért a választás nagyban függ a személyes szempontoktól és igényektől. A típusok közt válogatva segítheti a megalapozott döntést, ha tudjuk, milyen pótfejek állnak rendelkezésre, és milyen műszaki megoldásokat alkalmaz a készülék.

A forgó fogkefefejek körkörös, míg az oszcilláló változat rövid, váltakozó mozgást végez. Egyes fogkefefejek pulzálással is mozognak, ami annyit tesz, hogy a hatékony lepedékeltávolítás érdekében a forgó fej a fogak felületén váltakozó nyomással mozog. Az Oral-B forgó-oszcilláló-pulzáló technológiája magában ötvözi e három mozdulatsort, így az Oral-B manuális fogkeféknél akár 100%-kal több lepedék eltávolítására képes.

Emellett a készülékhez az adott szájápolási igények függvényében számos speciális fej is választható. A fogkefefejek választékával mindig az adott igényeknek megfelelő ápolásban részesíthetjük fogainkat.

  • CrossAction – az Oral-B legmodernebb fogkefefeje, amely tökéletes dőlésszögű sörtéivel akár 100%-kal több lepedéket távolít el*

  • 3D White – a használat első napjától fehérebbre polírozza a fogakat. A fehérítő hatást a polírozó fogkefefej a felületi elszíneződések eltávolításával éri el.

  • FlossAction – modern MicroPulse sörtéivel hatékonyan tisztítja a fogközöket.

* az Oral-B manuális fogkefékhez képest.

Az Ön számára ideális elektromos fogkefe

Ha eldöntötte milyen jellegű elektromos fogkefére van szüksége, mérlegelje a változó igények követéséhez rendelkezésre álló üzemmód-beállításokat! Az általános és rendszeres lepedékeltávolításra a mindennapos fogmosási üzemmód szolgál. Ha ínye megviseltebb, akkor választhatja az érzékeny üzemmódot, ahol a fogkefe kevesebb mozgást végez. Beállítható a Pro-clean üzemmód is, amely meghosszabbított fogmosási időre van állítva, hogy a nehezen elérhető helyekre is jusson elegendő idő. Fogínyápoló üzemmódban serkenthető az íny keringése, a fogfehérítő üzemmód pedig segít fehérebbé varázsolni a fogakat. Végül, de nem utolsó sorban a nyelvtisztító üzemmód a rossz lehelet leküzdésében van segítségünkre.

Különféle hasznos funkciók

A különféle elektromos fogkefék nemcsak típusukban, de funkcióikban is eltérnek egymástól. Az egyik általános funkció a fogmosási időmérő, amely jelzi a fogmosás során, hogy mikor térhetünk át a következő körnegyed tisztítására.

Egy másik kényelmi szolgáltatás – különösen érzékeny ínyűeknek – a fogmosási nyomásérzékelő. A fogkefe túlzott nyomással történő végigvezetése a lepedékeltávolítás hatékonyságát nem fokozza, sőt valójában még ártalmas is lehet mind a fogakra, mind pedig a fogínyre. A nyomásérzékelő fénnyel, rezgéssel vagy hangjelzéssel figyelmeztet a túl erős nyomással végzett fogmosásra. Ilyen esetekben az Oral-B csúcsmodelljei a fogíny védelmében a kefeforgatási sebességet is képesek automatikusan csökkenteni.

Végül pedig az új Oral-B Genius elektromos fogkefe is forradalmi újítást kínál: pozícióérzékelő technológiájával tájékoztat arról is, hogy a szájüreg melyik részének megmosásával végeztünk, és melyik van hátra ahhoz, hogy ne maradjanak tisztítatlan területek.

Milyen szempontokat mérlegeljünk elektromos fogkefe vásárlásakor?