MIÉRT VÁLASSZAM AZ ORAL-B ELEKTROMOS FOGKEFÉT

Az elektromos fogkefe előnyei - Miért jobb az elektromos fogkefe a manuálisnál?

Image - Az Elektromos Fogkefe Előnyei - Miért Jobb Az Elektromos Fogkefe A Manuálisnál? -Main article banner
MEGOSZTÁS

Az elektromos fogkefék világa elsőre noha bonyolultnak tűnhet, azonban ha a szájápolás legjobb és legegyszerűbb módját keressük, érdemes vele közelebbről megismerkedni. Miért? Mert a manuális fogkefékkel ellentétben egy elektromos fogkefe Ön helyett dolgozik.

Melyek az elektromos fogkefe előnyei?

Leegyszerűsítve a választ az elektromos fogkefék ((vagy „power” fogkefék) hatékonyabban távolítják el a foglepedéket, mint manuális társaik. Mivel a fogmosó mozdulatokat elvégzik használójuk helyett, sokan egyszerűbbnek találják az elektromos fogkefék használatát, mint a kézi fogkefékét. Ráadásul olyan sokféle típus és funkció között választhatunk, hogy bárki könnyen megtalálhatja a saját szájápolási igényeihez legmegfelelőbb terméket.

Kimagaslóan hatékony lepedékeltávolítás

Egy 2005-ös, független tanulmány szerint „a rezgő-forgó elektromos fogkefék mind rövid, mind pedig hosszú távon több lepedéket távolítottak el és hatékonyabban csökkentették a fogínygyulladást, mint a manuális fogkefék". Az Oral-B úttörőként vezette be 1991-ben a fogakat körbeölelő rezgő-forgó és pulzáló technológiát, amelyet azóta is minden Oral-B prémium elektromos fogkefénél alkalmaz.

Egyszerű használat

Míg egy manuális fogkefét a fogakon előre-hátra kell mozgatni, az elektromos fogkefék Ön helyett végzik el a tisztítást. Ez azt jelenti, hogy Önnek csak végig kell vezetnie a fogkefét fogainak felületén. Akik már belejöttek, azok többnyire egyszerűbbnek tartják az elektromos fogkefével történő fogmosást. Azokon, akik az ízületi gyulladásról vagy egyéb, hasonló betegségről számoltak be, szintén könnyített az elektromos fogkefe használata. Az elektromos fogkefék a gyerekek számára is hatékony megoldást jelenthetnek a fogmosásban. Mielőtt gyermeke kezébe elektromos fogkefét ad, ellenőrizze a csomagoláson feltüntetett, életkorra vonatkozó ajánlásokat!

Technológia és termékjellemzők

A technológiailag sokoldalú és számos tulajdonsággal rendelkező elektromos fogkefék bizonyos típusai, a fogmosási szokások javításában is segíthetnek. Legtöbbjük olyan kényelmi tartozékokkal kapható, mint a fogkefefej- vagy fogkefetartó, a fürdőszobapultra helyezhető tárolóegységek, vagy az úti töltők. A csúcstechnológiás funkciók között szerepel:

 • számos fogmosási üzemmód, melyek mindegyike egy-egy területre specializálódott: érzékeny fogakra, fogfehérítésre, vagy a fogíny masszírozására;

 • a túlságosan erőteljes fogmosást jelző nyomásérzékelők;

 • a szájüreg körnegyedeihez ajánlott fogmosási idő betartását segítő időmérők;

 • a fogkefefej cseréjének esedékességét jelző digitális emlékeztetők;

 • a fogakat körbeölelő rezgő-pulzáló, a rezgő-forgó vagy a szónikus technológia;

 • a különböző fogkefefejekkel való kompatibilitás, amely lehetővé teszi a megfelelő sörtetípus kiválasztását.

Miért épp az Oral-B?

A fogászati eszközök ihlette Oral-B elektromos fogkefék klinikailag igazoltan hatékonyabb tisztítást nyújtanak manuális társaiknál. A titok nyitja az a rezgő-forgó és pulzáló mozgást végző technológia, amiről az Oral-B napjainkban leginkább közismert. A folyamatos innováció és az új technológiák bevezetése során az Oral-B ugyanazt a célt tartja szem előtt: megkönnyíteni és a leghatékonyabbá tenni a fogmosást minden alkalommal.

Rendkívül hatékony tisztítóerő

Az Oral-B® elektromos fogkefék feje akár 48 800 mozdulatot tesz percenként, míg manuális társaikkal mindössze 300-600 mozdulat végezhető el ugyanennyi idő alatt. Az Oral-B Pro 1000 elektromos fogkefe akár 100%-kal több lepedék eltávolítására képes, mint az Oral-B manuális fogkefék.

Rezgő-forgó-pulzáló technológia

Az Oral-B elektromos fogkefék klinikailag bizonyítottan hatékony rezgő-forgó-pulzáló technológiával működnek. A kerek fogkefefej pulzáló mozgással fellazítja a lepedéket, majd rezgő és forgó mozdulatokkal kisöpri azt.

Fogászati eszközök ihlette fogkefefej

Az Oral-B® elektromos fogkefék használatával a foglepedék könnyen eltávolítható. A fogászati eszközök ihlette, kisméretű, kerek fogkefefej az alapos tisztítás érdekében minden egyes fogat körbeölel, és még a nehezen hozzáférhető területekről is könnyedén eltávolítja a lepedéket.

Kétperces időmérő

A legtöbben kevesebb időt ítélnek szükségesnek a fogmosáshoz, mint amennyire valójában szükség van. A manuális fogkefével történő fogmosáskor könnyű elszámolni az időt. A fogorvosok szerint a fogmosást naponta kétszer, két percen át kell végezni. Ez azt jelenti, hogy a szájüreg minden körnegyedére 30 másodperc jut. Az Oral-B elektromos fogkefék kétperces időmérővel rendelkeznek, így bárki elsajátíthatja azt a fogmosási rutint, amely átfogó hatékonysággal tisztítja a fogakat minden alkalommal.

Fogmosási üzemmódok

Az Oral-B elektromos fogkefék különböző tisztítási módokat kínálnak, így kiválaszthatja azt az üzemmódot, amely az Ön számára legkedvezőbb feltételek mellett nyújt alapos tisztítást:

 • Mindennapos fogmosási üzemmód: hatékonyabb tisztítást nyújt az Oral-B manuális fogkefékhez képest.

 • Mélytisztító üzemmód: meghosszabbított fogmosási idő a fogmosás eredményének javítása érdekében

 • Érzékeny üzemmód: alacsonyabb sebességfokozata révén gyengéden tisztít.

 • Masszírozó üzemmód: gyengéden masszírozza és stimulálja a fogínyt.

 • Fogfehérítő üzemmód: váltakozó sebességű polírozó mozdulatokkal eltávolítja a foltokat.

 • Nyelvtisztító üzemmód: a friss lehelet érdekében alaposan megtisztítja a nyelv felületét.

Vizuálisan jelző nyomásérzékelő

A fogíny egészségének megőrzése érdekében az Oral-B elektromos fogkefék beépített vizuális nyomásérzékelővel rendelkeznek, amely hang- és fényjelzéssel figyelmeztet a túl erős nyomással végzett fogmosásra.

Az alapos, mindennapos szájápolás tekintetében az Oral-B elektromos fogkefék semmit nem bíznak a véletlenre! Készen áll arra, hogy manuális fogkeféről elektromosra váltson? Találja meg az Ön számára legmegfelelőbbOral-B® elektromos fogkefét!

Bluetooth® kapcsolat

A Pro 5000, a Black 7000 és a White 7000 elektromos fogkefék valós idejű visszajelzést nyújtanak használójuk fogmosási szokásairól az okostelefonra letöltött Oral-B alkalmazáson keresztül, ezáltal segítenek a szájüreg átfogó egészségének jobbá tételében.

1 Az Oral-B manuális fogkefékhez képest