MIÉRT VÁLASSZAM AZ ORAL-B ELEKTROMOS FOGKEFÉT

Az elektromos fogkefe előnyei - Miért jobb az elektromos fogkefe a manuálisnál?

Image - Az Elektromos Fogkefe Előnyei - Miért Jobb Az Elektromos Fogkefe A Manuálisnál? -Main article banner
MEGOSZTÁS

Az elektromos fogkefék világa elsőre noha bonyolultnak tűnhet, azonban ha a szájápolás legjobb és legegyszerűbb módját keressük, érdemes vele közelebbről megismerkedni. Miért? Mert a manuális fogkefékkel ellentétben egy elektromos fogkefe Ön helyett dolgozik.

Melyek az elektromos fogkefe előnyei?

Leegyszerűsítve a választ az elektromos fogkefék ((vagy „power” fogkefék) hatékonyabban távolítják el a foglepedéket, mint manuális társaik. Mivel a fogmosó mozdulatokat elvégzik használójuk helyett, sokan egyszerűbbnek találják az elektromos fogkefék használatát, mint a kézi fogkefékét. Ráadásul olyan sokféle típus és funkció között választhatunk, hogy bárki könnyen megtalálhatja a saját szájápolási igényeihez legmegfelelőbb terméket.

Kimagaslóan hatékony lepedékeltávolítás

Egy 2005-ös, független tanulmány szerint „a rezgő-forgó elektromos fogkefék mind rövid, mind pedig hosszú távon több lepedéket távolítottak el és hatékonyabban csökkentették a fogínygyulladást, mint a manuális fogkefék". Az Oral-B úttörőként vezette be 1991-ben a fogakat körbeölelő rezgő-forgó és pulzáló technológiát, amelyet azóta is minden Oral-B prémium elektromos fogkefénél alkalmaz.

Egyszerű használat

Míg egy manuális fogkefét a fogakon előre-hátra kell mozgatni, az elektromos fogkefék Ön helyett végzik el a tisztítást. Ez azt jelenti, hogy Önnek csak végig kell vezetnie a fogkefét fogainak felületén. Akik már belejöttek, azok többnyire egyszerűbbnek tartják az elektromos fogkefével történő fogmosást. Azokon, akik az ízületi gyulladásról vagy egyéb, hasonló betegségről számoltak be, szintén könnyített az elektromos fogkefe használata. Az elektromos fogkefék a gyerekek számára is hatékony megoldást jelenthetnek a fogmosásban. Mielőtt gyermeke kezébe elektromos fogkefét ad, ellenőrizze a csomagoláson feltüntetett, életkorra vonatkozó ajánlásokat!

Technológia és termékjellemzők

A technológiailag sokoldalú és számos tulajdonsággal rendelkező elektromos fogkefék bizonyos típusai, a fogmosási szokások javításában is segíthetnek. Legtöbbjük olyan kényelmi tartozékokkal kapható, mint a fogkefefej- vagy fogkefetartó, a fürdőszobapultra helyezhető tárolóegységek, vagy az úti töltők. A csúcstechnológiás funkciók között szerepel:

  • számos fogmosási üzemmód, melyek mindegyike egy-egy területre specializálódott: érzékeny fogakra, fogfehérítésre, vagy a fogíny masszírozására;

  • a túlságosan erőteljes fogmosást jelző nyomásérzékelők;

  • a szájüreg körnegyedeihez ajánlott fogmosási idő betartását segítő időmérők;

  • a fogkefefej cseréjének esedékességét jelző digitális emlékeztetők;

  • a fogakat körbeölelő rezgő-pulzáló, a rezgő-forgó vagy a szónikus technológia;

  • a különböző fogkefefejekkel való kompatibilitás, amely lehetővé teszi a megfelelő sörtetípus kiválasztását.