MIÉRT VÁLASSZAM AZ ORAL-B ELEKTROMOS FOGKEFÉT

A fogkefe cseréje - Mikor cseréljük le a fogkefénket vagy annak fejét?

A fogkefe cseréje - Mikor cseréljük le a fogkefénket vagy annak fejét? article banner
MEGOSZTÁS

Milyen gyakran váltsunk fogkefét vagy elektromos fogkefefejet?

A fogorvosok javaslata alapján a fogkefét körülbelül háromhavonta kell cserélni. Az Amerikai Fogorvosok Szövetségének (ADA, American Dental Association) álláspontja szerint a fogkefét illetve pótfejet 3-4 havonta, vagy akkor kell cserélni, ha a sörték már megkoptak.

Mindegy milyen fogkefét használunk, ha a sörték megkoptak, a fogmosás veszíthet a hatékonyságából. Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy egy új fogkefe a használtnál több lepedéket képes eltávolítani, valamint a legjobb teljesítményt nyújtja a fogak tisztán tartásának és egészségének megőrzése szempontjából.

Betegség vagy rossz közérzet esetén cserélje le a fogkefefejet!

A fogkefesörték nem pusztítják el a szájban található baktériumokat, nem nyújtanak védelmet a betegségek ellen, és nem is előzik meg azokat. A maximális hatékonyság érdekében épp ezért rendszeresen cseréljen fogkefefejet, és függetlenül attól, hogy Ön milyen típusú fogkefét használ. Gondosan ügyeljen a megfelelő higiéniára!

Források * ADA nyilatkozat a fogkefék ápolásával kapcsolatban: Tisztítás, tárolás és csere. Tudományos Tanács (Council on Scientific Affairs), 2005. november.