KISBABÁK

A Tejfogak Ápolása: Amikor Kibújnak És Kiesnek

A Tejfogak Ápolása: Amikor Kibújnak És Kiesnek article banner
MEGOSZTÁS

A baba fejlődésének fontos mérföldköve a tejfogak megjelenése, és természetes, hogy izgatottak vagyunk a baba új mosolya láttán. Azonban ez azt is jelenti, hogy el kell kezdeni a kisbaba fogainak ápolását. Mert a jó szájhigiénia már az első fog megjelenésekor kezdődik.

Mikor jelennek meg a tejfogak?

Az első tejfogak négy-nyolc hónapos korban bújnak ki (vagy „törnek elő”), és egészségük megőrzéséhez napi gondozásra van szükségük. A tejfogak létfontosságú szerepet töltenek be a kisbaba szájüregének egészségében. Segítenek az állkapcsot a helyén tartani, miközben a maradandó fogak tovább nőnek a fogíny alatt. Emellett utat nyitnak a maradandó fogak kiemelkedéséhez. És fontosak ahhoz is, hogy egy gyermek megtanuljon rágni, mosolyogni és beszélni. Ez azt jelenti, hogy a tejfogak gondozásának elmulasztása gyermekként és felnőttként is jelentős hatást gyakorolhat szájüregi és általános egészségi állapotunkra.

A 20 tejfog jellemzően 3 éves korra bújik ki. Azonban minden baba a saját ütemében növekszik. Ha aggódik amiatt, hogy mikor bújnak ki kisbabája tejfogai, forduljon fogorvosához.