FELNŐTTKOR

A fogászati tömőanyagok (fogtömő anyagok) rendeltetése

A Fogászati Tömőanyagok (Fogtömő Anyagok) Rendeltetése article banner
MEGOSZTÁS

Mik azok a barázdazárók?

A barázdazárók vagy fogászati tömítőanyagok extra védelmet nyújtanak a fogak számára azoknál a pácienseknél, akik hajlamosak a fogszuvasodásra, vagy nem jutnak kellő mennyiségű fluoridhoz. A barázdazárók befedik a fogakat és segítenek megóvni őket a lepedékkel szemben.

Barázdazárók – érvek és ellenérvek

Ugyanakkor a barázdazárók nem helyettesíthetik a napi kétszeri fogmosásból és egyszeri fogselyem használatból álló, rendszeres szájápolást. A fogmosás és fogselymezés továbbra is a legjobb módszer a lepedék eltávolítására és a fogromlás megelőzésének elősegítésére. Mindazonáltal az összes ételmaradék eltávolítása a fogmélyedésekből és a fogközökből még azok számára is nagy kihívás, akik gondosan ügyelnek az alapos és rendszeres szájápolásra. A barázdazárók segítenek a kritikus pontok megóvásában.

A barázdazárók csak felnőttek használhatják?

A barázdazárók használata nem kötött életkorhoz. Sok fogorvos javasolja a barázdazárót gyerekek és tinédzserek számára, mert a fogromlás már korai életkorban elkezdődhet a fogüregekben és repedésekben, de a barázdazáró anyag egy felnőtt szájában is megakadályozhatja a fogszuvasodást. Ha jó oka van a fogromlás miatt aggódni, vagy egynél több foga szuvas, kérdezze meg a fogorvosát, hogy a barázdazáró megoldást jelenthet-e az Ön esetében. A barázdazárók általában több évig tartanak, mielőtt cserélni kellene őket, ennek ellenére fogainak és szájüregének egészsége érdekében járjon el rendszeresen fogászati vizsgálatra!