GYERMEKEK

Elektromos fogkefe gyerekeknek - Melyik a megfelelő?

Elektromos fogkefe gyerekeknek - Melyik a megfelelő? article banner
MEGOSZTÁS

Talán ön is feltette már magában azt a kérdést, hogy vajon gyermeke számára a manuális vagy az elektromos fogkefe a jobb, illetve mi pontosan a különbség a kettő között? A megfelelő elektromos fogkefe kiválasztása is okozhat némi fejtörést. Noha a megfelelő szájápolási szokások korai kialakítása rendkívül fontos, mégsem mindig egyszerű izgalmassá tenni számukra a fogmosást. Az alábbi útmutatás segítségére lehet.

Mikor kezdhet el a gyermek elektromos fogkefét használni?

Amennyiben fontolóra vette az elektromos fogkefe használatát, javasoljuk, hogy várjon vele a gyermek három éves koráig. Ne használjon elektromos fogkefét három évesnél fiatalabb gyermekek esetében! Esetükben egyszerű, kézi fogkefét használjon!

Melyek az elektromos fogkefe előnyei?

Egyszerű használat

 • Leegyszerűsítve: az elektromos fogkefe elvégzi helyettünk a fogmosást. Legyen az a fogkefefej mozgásának, vagy a beépített időmérőnek köszönhető: az elektromos fogkefékkel egyszerű a fogmosás.

A foglepedék eltávolítása

 • Az Oral-B elektromos fogkefék hatékonyabban távolítják el a lepedéket, mint az Oral-B manuális fogkefék. Könnyen hozzáférnek a nehezen elérhető területekhez és a hátsó fogakhoz. Ha eltávolítja a foglepedéket gyermeke fogairól, azzal csökkentheti a fogszuvasodás kockázatát.

A gyermek lelkesítése

 • Gyermeke különösen izgatott lehet az elektromos fogkefe használatától, mert azt újdonságnak találja, vagy mert látta, hogy ön is ezt használja. Ez megkönnyíti, hogy gyermeke hozzászokjon a napi kétszer két perces fogmosási rutinhoz.

Elektromos fogkefék 3-5 éves gyermekek számára

A gyermekbarát elektromos vagy elemes fogkefe kiváló eszköz a gyermek fogainak és ínyének ápolásához, használatát azonban csak 3 éves kor felett ajánlott elkezdeni.

A fogmosás menete

 • Ebben a korban többnyire még mindig a szülők mossák a gyerekek fogait, különösen elektromos fogkefe használata esetén. A megfelelően végzett, önálló fogmosásra 7 éves koruk környékén lesznek képesek.

 • A fogszuvasodás elleni védelem érdekében használjon borsónyi mennyiséget egy 1350 - 1500 ppm fluorid tartalmú fogkrémből. Naponta kétszer mossa meg a gyermek fogát: közvetlenül lefekvés előtt, és másnap reggel.

 • A fogakat külön-külön, egyesével kell megtisztítani. Először helyezzük a fogkefét 45 fokos szögben a fogíny vonalára, majd gyengéd nyomást gyakorolva végezzünk körkörös mozgást. Egy-egy fogon időzzünk el legalább 10 másodpercig. Ugyanezt a mozdulatsort végezzük el minden fog külső és belső felületén! A kisebb első fogaknál döntsük meg a fogkefét, hogy jobban hozzáférjünk a belső felülethez.

 • Fogmosás után köpesse ki, vagy törölje le a maradék fogkrémet a gyermeke szájából! Nem kell öblögetni, mert ez eltávolítja a védelmező fluorid réteget a fogakról.

 • Az ingyenes Disney Magic Timer alkalmazással a gyermekek 90%-a hosszabb ideig mos fogat. Az applikációval összekötött fogmosás szórakoztató élmény a gyerekeknek: a helyesen végzett szájápolásért virtuális jutalomban részesülnek. Ingyenesen letölthető az iOS App Store-ból és a Google Play áruházból.

Hogyan válasszunk fogkefét?

 • Számos elektromos gyerekfogkefe népszerű mesefigurákkal tarkítva, vagy élénk színekben kerül forgalomba. A vásárlás során izgalmas lehet gyermeke számára, hogy ő választhatja ki a neki legjobban tetsző fogkefét. Ez meghozhatja kedvét a fogmosáshoz is.

 • Keressen könnyen megragadható, csúszásmentes markolattal rendelkező fogkefét!

 • A fogkefefej rendelkezzen puha sörtékkel, és legyen a gyermekek méreteihez igazított! Figyeljen oda a fogkefe időben történő cseréjére különösen akkor, ha gyermeke hajlamos arra, hogy megrágcsálja a sörtéket. Amennyiben ezt tapasztalja, szóljon rá gyermekére! A cserére szoruló fogkefe fején a sörték minden irányban szétnyílnak. Az elhasznált fogkefefejek nem képesek a hatékony tisztításra.

Elektromos fogkefék 5 évnél idősebb gyermekek számára

A fogmosás menete

 • A gyermek 7 éves kora előtt - különösen elektromos fogkefe használata esetén - még felnőttnek kell felügyelnie a fogmosást. Amennyiben még ön vezeti végig gyermeke fogain a fogkefét, kérje meg csemetéjét, hogy "segítsen" önnek. Ezzel hozzászoktathatja gyermekét a fogkefe kézben tartásához.

 • A fogszuvasodás elleni védelem érdekében használjon borsónyi mennyiséget egy 1350 - 1500 ppm fluorid tartalmú fogkrémből. Naponta kétszer mossa meg a gyermek fogát: közvetlenül lefekvés előtt, és másnap reggel.

 • Apró, körkörös mozdulatokkal tisztítsa a fogakat, 45 fokban döntve a fogínyvonalhoz képest, hogy a fogkefe minden fogfelületet elérjen.

 • Fogmosás után köpesse ki gyermekével a szájában maradt fogkrémet. Öblögetni azonban nem kell, mert ezzel eltávolítjuk a fogzománc védelmét szolgáló réteget a fogakról.

 • Az ingyenes Disney Magic Timer alkalmazással a gyermekek 90%-a hosszabb ideig mos fogat. Az applikációval összekötött fogmosás szórakoztató élmény a gyerekeknek: a helyesen végzett szájápolásért virtuális jutalomban részesülnek.

Hogyan válasszunk fogkefét?

 • Számos elektromos gyerekfogkefét népszerű mesefigurák tarkítanak, vagy élénk színekben kerülnek forgalomba. A vásárlás során izgalmas lehet gyermeke számára, hogy ő választhatja ki a neki legjobban tetsző fogkefét. Ez meghozhatja kedvét a fogmosáshoz is.

 • Keressen könnyen megragadható, csúszásgátló markolattal rendelkező fogkefét. Ez a tulajdonság akkor is hasznos, amikor a gyermek már önállóan mos fogat (8 éves kora körül).

 • A fogkefének legyen gyermekméretű, puha sörtékkel ellátott feje.

Az Oral-B elektromos gyerekfogkefék izgalmas, a gyermekek kedvenc mesehőseivel tarkított változatban kerülnek forgalomba. A gyerekek jobban élvezik a fogmosást kedvenc meseszereplőik társaságában, és ehhez az Oral-B fogkefék számos választási lehetőséget kínálnak.

A gyermekbarát elektromos fogkefék óvodás kortól kezdve segítenek önnek és gyermekének a szájápolásban. A cél, megszerettetni a gyerekekkel a fogmosást, amely szép lassan mindennapi életük rendszeresen és megfelelően végzett tevékenységévé válik.

Hogy a fogmosás egy egyszerű, ugyanakkor izgalmas élmény legyen, az Oral-B ingyenes Disney Magic Timer alkalmazás szórakoztató grafikákkal és közkedvelt Disney karaktereiket ábrázoló virtuális matricákkal bátorítja a kicsiket a megfelelő ideig tartó fogmosásra. Tény, hogy a gyerekek 90%-a hosszabb ideig mos fogat a Disney Magic Timer alkalmazással. Ingyenesen letölthető az iOS App Store-ból és a Google Play áruházból.

A megfelelő szájápolás egy soha véget nem érő történet..

A gyerekek növekedéséhez és életkoruk változásához a fogkeféjüket is igazítani kell. Az Oral-B elektromos fogkefék segítenek a gyermekkorból a felnőttkorba történő átmenetet olyan széles termékválasztékkal kiszolgálni, amely lépést tart a változó igényeikkel.