FOGLEPEDÉK ÉS FOGKŐ

Plakk eltávolítása

Plakk Eltávolítása  article banner
MEGOSZTÁS

Hogyan távolítsuk el házilag a foglepedéket?

Amennyiben otthon napi rendszerességgel eltávolítja a foglepedéket, akkor csökken a fogkő kialakulásának veszélye, és elkerülhetők a komolyabb fogászati problémák, például a fogszuvasodás, a fogínygyulladás és a rossz lehelet. Az egészséges szájápolási szokások, például a naponta történő kétszer kétperces fogmosás, valamint a minden fogmosást követő fogselyemhasználat segíthetnek elkerülni a foglepedék felgyülemléséből fakadó káros hatásokat. Ha vannak gyermekei, ne feledje, hogy soha nincs túl korán megtanítani nekik a helyes szájápolást!

Bár a manuális fogkefe is hatékony megoldás lehet, azonban az Oral-B® elektromos fogkefékkel még egyszerűbb a fogmosás és a fogorvos által javasolt két perc betartása. Az elektromos fogkefe 100%-kal több lepedék eltávolítására képes, mint a manuális társa.

Távolítson el 22%-kal több foglepedéket az Oral-B* segítségével, mint a Soncare-rel*!

Ez a könnyű, otthon elvégezhető fogmosási művelet az Oral-B elektromos fogkefe használata mellett segít hosszú ideig megőrizni a szájüreg egészségét.

  • A fogorvosok a naponta kétszer, 2 percen át történő fogmosást javasolják. Ez azt jelenti, hogy a szájban minden kvadránsra 30 másodperc mosási idő jut.

  • Az Oral-B időzítője 30 másodpercenkénti rezgéssel jelzi, hogy ideje áttérni a következő kvadránsra.

  • Fogmosás közben mindenképpen érintse a fog minden területét! Sokak szerint a legcélszerűbb fogról fogra haladni.

  • A kvadránsok tisztításának végeztével a nyelvét is mossa meg, hogy a szájszagot okozó baktériumokat eltávolítsa. Ezután még a szájában tartva kapcsolja ki az elektromos fogkefét!

  • Öblítse le a sörtéket és helyezze a polcra a fogkefét sörtével felfelé, függőleges helyzetben, hogy a levegőn megszáradhasson.

Hogyan távolítsuk el a kialakuló fogkövet?

Ha nem távolítja el a fogkövet a fogairól megfelelő fogselyemhasználattal és fogmosással, megnő a fogszuvasodás és a fogkőképződés kockázatának veszélye. A fogszuvasodás az egyik leggyakoribb fogászati probléma szerte a világon, de a fogselyem használatára is kiterjedő, helyes szájápolással ez a probléma megelőzhető.

Rendszeresen jelenjen meg fogászati ellenőrzésen orvosi fogtisztítás céljából, valamint hogy idejében felismerjék a problémákat, mielőtt azok súlyosabbá válnak. Amennyiben fogorvosa idejében felismeri a fogkőképződést vagy a fogszuvasodást, fluoridos kezelést javasolhat a demineralizált fogzománc helyreállítására vagy remineralizációjára, így elkerülhető a fogtömés. A fluoridos kezelés történhet zselé, öblítés, hab vagy bevonat formájában. A fluoridos terméket rövid időre a fogakra helyezik, így az beépül a fog struktúrájába, keményebbé és ellenállóbbá téve a fogzománcot a demineralizációval szemben.

A fogkő olyan erősen kapaszkodik a fogzománchoz, hogy kizárólag szakember tudja eltávolítani. Ha fogain fogkövet észlel, keresse fel fogorvosát! A fogkövet kizárólag szakember tudja eltávolítani, azonban Ön is aktívan tehet a kialakulása ellen megfelelő fogmosással, az Oral-B® elektromos fogkefék használatával.

Az Oral-B Smart 5 5000 22%-kal több lepedéket képes eltávolítani, mint a Sonicare Diamond Clean.*