FOGLEPEDÉK ÉS FOGKŐ

Plakk eltávolítása

Plakk Eltávolítása  article banner
MEGOSZTÁS

Hogyan távolítsuk el házilag a foglepedéket?

Amennyiben otthon napi rendszerességgel eltávolítja a foglepedéket, akkor csökken a fogkő kialakulásának veszélye, és elkerülhetők a komolyabb fogászati problémák, például a fogszuvasodás, a fogínygyulladás és a rossz lehelet. Az egészséges szájápolási szokások, például a naponta történő kétszer kétperces fogmosás, valamint a minden fogmosást követő fogselyemhasználat segíthetnek elkerülni a foglepedék felgyülemléséből fakadó káros hatásokat. Ha vannak gyermekei, ne feledje, hogy soha nincs túl korán megtanítani nekik a helyes szájápolást!

Bár a manuális fogkefe is hatékony megoldás lehet, azonban az Oral-B® elektromos fogkefékkel még egyszerűbb a fogmosás és a fogorvos által javasolt két perc betartása. Az elektromos fogkefe 100%-kal több lepedék eltávolítására képes, mint a manuális társa.

Távolítson el 22%-kal több foglepedéket az Oral-B* segítségével, mint a Soncare-rel*!

Ez a könnyű, otthon elvégezhető fogmosási művelet az Oral-B elektromos fogkefe használata mellett segít hosszú ideig megőrizni a szájüreg egészségét.

  • A fogorvosok a naponta kétszer, 2 percen át történő fogmosást javasolják. Ez azt jelenti, hogy a szájban minden kvadránsra 30 másodperc mosási idő jut.

  • Az Oral-B időzítője 30 másodpercenkénti rezgéssel jelzi, hogy ideje áttérni a következő kvadránsra.

  • Fogmosás közben mindenképpen érintse a fog minden területét! Sokak szerint a legcélszerűbb fogról fogra haladni.

  • A kvadránsok tisztításának végeztével a nyelvét is mossa meg, hogy a szájszagot okozó baktériumokat eltávolítsa. Ezután még a szájában tartva kapcsolja ki az elektromos fogkefét!

  • Öblítse le a sörtéket és helyezze a polcra a fogkefét sörtével felfelé, függőleges helyzetben, hogy a levegőn megszáradhasson.