MIÉRT AZ ORAL-B FOGSELYEM

A fogselyem villa - A fogselymezés alternatívája

A Fogselyem Villa - A Fogselymezés Alternatívája article banner
MEGOSZTÁS

Mi az a nyeles fogselymező?

Bosszantónak találja a normál fogselyem használatát? Nehezen kezelhetőnek érzi a hosszú fogselymet, különösen a hátsó fogak mögötti alkalmazáskor? Ha igen, biztosan örül a hírnek, hogy fogselymet más módon is használhat. A nyeles fogselymező egy olyan apró műanyag eszköz, amelynek ágas vége egy darab fogselymet tart. A nyél másik vége pedig a fa fogvájók helyett használható hegyes műanyag pálcikában végződik, amellyel az ínyvonalra vagy a fogak közé ragadt nagyobb ételdarabok távolíthatók el.

A nyeles fogselymezők típusai

Egyes nyeles fogselymezők teljes egészében egyszer használatosak, míg mások eldobható, majd újratölthető fejjel készülnek. A boltokban olyan fogselymezők pálcikák is kaphatók, melyek különleges és csúszásgátló anyaguknak köszönhetően könnyen kézben tarthatók.. Néhány fogselymező nyelvkaparóként szolgáló résszel rendelkezik, de kaphatók kis méretű, gyerekbarát mintával készült változatok is.

Szeretne csúcstechnológiás terméket használni? Választhat telepes fogselymezőt, amely kettős feladatot lát el: rezgéssel masszírozza a fogínyt, miközben megtisztítja annak környékét.

A fogselymező és a szájzuhany összehasonlítása

A fogselymező nem összekeverendő a szájzuhannyal. A vizes fogköztisztítónak és szájirrigátornak is hívott szájzuhany vízsugarat lövell a fogak közé. A szájzuhany segíthet eltávolítani a nagyobb ételdarabkákat a fogakból és stimulálja a fogínyt, így hasznos eszköze lehet a szájápolásnak. Mivel azonban nem igazán tisztítja a fogközöket és az ínyvonalat, nem helyettesíti a hagyományos fogmosást és a normál fogselyemmel vagy más fogköztisztító termékkel végzett fogtisztítást.

Kerülje a fogvájó használatát!

Egy másik „húsba vágó” téma: Ne használjon fogvájót a fogai tisztításához! Nevével ellentétben a fogpiszkáló kialakítása nem felel meg a fogak tisztítására, ráadásul használat közben eltörhet és a fogak közé szorulhat. Használjon helyette nyeles fogselymezőt!