MIÉRT AZ ORAL-B FOGSELYEM

Mire jó a fogselyem? Pro és kontra

Mire Jó A Fogselyem? Pro És Kontra article banner
MEGOSZTÁS

Fogselymek

A fogselyem, bár nagyon egyszerű termék, rendkívül széles választékban kapható. Bármelyiket választhatja, csak használja mindennap!

Minden fogselyem-típus mellett és ellen is szólnak bizonyos érvek. Íme néhány szempont, melyeket érdemes figyelembe venni a választásnál.

 • A nem viaszolt fogselyem

  >egy vékony, körülbelül 35 szálból csavart, nylon fogselyem. Befér a szűk fogközökbe, de bolyhosodásra vagy szakadásra hajlamos lehet.

 • A viaszolt fogselyem

  >egy vékony viaszréteggel borított, általános, nylon fogselyem. Kevésbé hajlamos a szakadásra, de a viaszréteg miatt nehezebb lehet szűk helyeken használni.

 • A fogszalag

  >szélesebb és vastagabb, mint a normál fogselyem, és viaszolt vagy nem viaszolt kivitelben is kapható. A szélesebb fogközökkel rendelkezők gyakran kényelmesebbnek találják a fogszalagok használatát, mint a normál fogselyemét.

 • A politetrafluoretilén (PTFE) fogselyem

  >ugyanabból az anyagból készült, mint a csúcstechnológiás Gore-Tex anyag. Könnyen siklik a fogak között, és a normál fogselyemhez képest kevésbé hajlamos a szakadásra.

 • A Super Floss fogselymek

  >a fogszabályzók és hidak tisztításának megkönnyítésére végein merevített, fonalszerű anyagból készülnek.

Az ízesített fogselymek előnyei

A fent említett fogselymek ízesített változatokban is kaphatók. Ha gyermeke nem lelkesedik a fogselyem használatáért, emlékeztesse, hogy a mentolos fogselyem az ételmaradékok eltávolításával nemcsak a mosolyát varázsolja szebbé, de frissíti a leheletet is. Ez motiválhatja csemetéinket arra, hogy iskola előtt elvégezzék a fogselymezést.

A felnőttek is sokszor előnyben részesítik az ízesített fogselymet. Ha egész nap diákokkal, ügyfelekkel vagy betegekkel dolgozik, és az esti hazaérkezésig kevés ideje van a szájápolásra, egy ízesített fogselyem jó szolgálatot tehet ebéd után. Ha nem szeretné, hogy a fogselyem mentolos íze kellemetlenül keveredjen az ön által használt fogkrém ízével, tartson egy doboz mentolos fogselymet a fiókjában az ebéd utáni fogápoláshoz, és egy ízesítetlen változatot a az esti szájápoláshoz.

A fogselyem nyújtotta előnyöket mindenkinek érdemes kihasználnia. Azonban a fogselymezés nem mindenkinek megy egyformán könnyen. Nem egyszerű például a kicsiknek, akik még csak tanulják a fogselymezést, az ízületi gyulladásban szenvedő idősebbeknek, vagy azoknak, akik idegenkednek attól, hogy ujjukat a szájukba helyezzék. Egyesek pedig, bár egyik fenti csoportba sem tartoznak, mégis előnyben részesítik a nyeles fogselymezőt, amelynek ágas vége egy darab fogselymet tart.