MIÉRT AZ ORAL-B FOGSELYEM

Viaszos fogselyem: Használat és előnyök

Viaszos Fogselyem: Használat És Előnyök  article banner
MEGOSZTÁS

A fogselyem kiválasztása

Fogselymet választani ugyanolyan egyedi döntés, mint bármely más személyes higiéniai termék kiválasztása. Ha nehezen tudja becsúsztatni a fogselymet a fogközökbe, Önnek a viaszolt fogselyem jelenthet ideális megoldást. Amennyiben fogközei szélesebbek, vagy nem szereti a viaszos fogselyem okozta érzetet, válasszon viasszal nem bevont terméket! Mind a viaszos, mind pedig a viaszmentes fogselyem egyaránt megfelelő eszköz a fogakon képződő lepedék eltávolítására. Ahogyan a fogselymezés során fogról-fogra halad előre, mindig egy tiszta fogselyem-szakasszal dolgozzon! Ellenkező esetben az egyik fogról eltávolított baktériumhordozó részecskéket átviheti a szomszédos fogra.

Miért használjunk fogselymet?

Alapvetően azért, mert a fogmosás az egyes fogak felületének csak mintegy háromnegyedét tisztítja meg. A fennmaradó területek megtisztításához viaszos vagy viaszmentes fogselyemre, vagy más típusú fogselymező termékre van szükség. A fog felületének bármely része ki van téve a foglepedéknek, amely akkor rakódik le, ha a baktériumok fogmosás vagy fogselymezés révén nem kerülnek eltávolításra.

A viaszos fogselyem előnyei

Néhány viaszos fogselyem további hasznos tulajdonságokkal rendelkezik, például illóolajokat vagy enzimeket tartalmaz, amelyek még hatékonyabbá teszik a fogselymet a lepedék eltávolításában. Azonban bármelyik fogselymet is választja, a lényeg, hogy használata napi rendszerességgel történjen. Egyes fogselymek polimer bevonattal rendelkeznek, amely segít megelőzni a foszlást és megkönnyíti a lepedék eltávolítását.