MIÉRT AZ ORAL-B SZÁJVÍZ?

Szájvizek: Találja meg az Önnek leginkább megfelelőt

Image - Szájvizek: Találja Meg Az Önnek Leginkább Megfelelőt - Main article banner
MEGOSZTÁS

A szájápolási szokásainak leginkább megfelelő szájvíz kiválasztásakor fontos tisztában lennünk azzal, hogy mi is a különbség az egyes termékek között.

A különféle típusú szájvizek közötti különbség

A szájvíz friss leheletet nyújt de nem tisztítja a fogakat. A szájvizek nem helyettesítik a rendszeres, napi kétszeri fogmosást és a mindennapos fogselyemhasználatot, de segíthetnek a szájüregben visszamaradt ételdarabkák eltávolításában. A vény nélkül kapható, normál szájvizek tartalmaznak a friss leheletért felelős összetevőket, például mentolos ízesítést. Azonban ha a címkéjük külön nem jelöli, akkor fluoridot nem tartalmaznak.

Alkoholos szájvíz

Vannak, akik mindennapos szájápolási rutinjuk részeként szeretnének szájvizet használni, azonban alkoholtartalmuk miatt elbizonytalanodnak. Ennek többnyire az az oka, hogy az ajánlott öblögetési időtartam egy alkoholos termékkel kellemetlen érzés számukra (sok szájvíz alkoholtartalma 20%-os). Mások amiatt aggódnak, hogy a 20%-os alkoholtartalom a szájvíz lenyelését kipróbáló gyerekek vagy tizenévesek esetén rosszullétet okozhat. Egyes gyógyult alkoholbetegek azért kerülik ezt a terméket, mert az alkoholtartalom bizonyos esetekben visszaeséshez vezethet.