MIÉRT AZ ORAL-B SZÁJVÍZ?

Tényleg hatásos a fogfehérítő szájvíz?

Tényleg hatásos a fogfehérítő szájvíz? - Main Image article banner
MEGOSZTÁS

Kerülje a házi készítésű szájvizek használatát!

Állítások szerint a hidrogén-peroxid szájvízként alkalmazva és legalább 50%-os hígításban segíthet a fogfehérítésben. Saját biztonsága érdekében azonban jobb, ha nem otthon készült szájvizekkel próbálja elérni a kívánt eredményt.

Biztonságos-e a hidrogén-peroxid?

A hidrogén-peroxid egy olyan fehérítőszer, amelyet számos professzionális fogfehérítő készletben is alkalmaznak, viszont megfelelő védelmi eszközök hiányában károsíthatja a száj szöveteit. Ilyen védelmi eszközök csak a fogorvosi rendelőben végzett fogfehérítéskor állnak rendelkezésre

Fogfehérítés otthon

Amennyiben önt foglalkoztatja a fogfehérítés gondolata, mindenek előtt konzultáljon fogorvosával! Enyhébb esetekben a fogfehérítő fogkrémek, a szájvizek, illetve az otthoni fogfehérítő készletek is hatékonyan eltávolíthatják a felületi elszíneződéseket.

Konzultáljon fogorvosával!

Az ADA javaslata alapján még mielőtt bármilyen fogfehérítő eljárást kipróbálna, kérjen tanácsot fogorvosától, aki segíthet kiválasztani a leghatásosabb terméket, illetve kezelést. Különösen tömések, koronák és erőteljesebb elszíneződések esetén fontos, hogy a fogfehérítés lehetőségeiről megkérdezze fogorvosát. Súlyos elszíneződés vagy különböző típusú fogpótlások esetén fogorvosa rendelőben végezhető, professzionális fehérítést javasolhat. Ennek során a fogorvos a vény nélkül kapható fogfehérítőknél intenzívebb hatású fehérítőket használ, hiszen a fogíny és a száj szöveteinek védelmére rendelkezésére állnak a szükséges speciális eszközök.