MIÉRT AZ ORAL-B SZÁJVÍZ?

Chlorhexamed szájvíz: Előnyök és hátrányok

Image - Chlorhexamed Szájvíz: Előnyök És Hátrányok article banner
MEGOSZTÁS

Mit takar pontosan a klórhexidines szájöblítő?

Fogínybetegség vagy más fogászati beavatkozás alkalmával fogorvosa előírhat antibakteriális tulajdonságú, úgynevezett klórhexidines oldattal végzett öblögetést.. A klórhexidines szájöblítő segít azokat a szájban található baktériumokat féken tartani és elpusztítani, amelyek a fogínybetegségekért felelősek.

A klórhexidin kedvező tulajdonsága, hogy erős antibakteriális hatása révén segít a szájüreg egészségének megőrzésében a fogászati beavatkozásokat (például gyökérkezelést) követően.

A klórhexidin mellékhatásai

A klórhexidines szájöblítő hatására azonban barna foltok alakulhatnak ki a fogakon, mert a kutatások szerint a fognak mind a kemény, mind pedig a lágy szöveteihez kapcsolódik. Amikor fogorvosa a kezelés részeként a gyógyulás rövid időszakára klórhexidines szájöblítőt ír fel, próbáljon kevesebb teát, kávét és vörösbort fogyasztani valamint tartózkodni a fogakat esetleg elszínező élelmiszerek fogyasztásától. A klórhexidines szájöblítő használata továbbá nem javasolt az elszíneződésre hajlamos kompozit és üvegionomer koronával vagy héjjal rendelkező személyeknél sem.