MIÉRT AZ ORAL-B SZÁJVÍZ?

A fluorid tartalmú szájöblítő hatása a cukorbeteg szervezetre

Image - A Fluorid Tartalmú Szájöblítő Hatása A Cukorbeteg Szervezetre - Main article banner
MEGOSZTÁS

Fluorid és cukorbetegség

A rendszeres fogmosás különösen fontos a cukorbetegek számára, akik gyakran szenvednek szájszárazságtól vagy más néven xerostomiától. A krónikus szájszárazság fogszuvasodáshoz vezethet, mert a szájban nincs elegendő nyál az élelmiszer-részecskék és a baktériumok kimosására, valamint a bomlást okozó sav semlegesítésére.

A szájszárazság a cukorbetegség tünete?

Ha Ön cukorbeteg és gyakran szenved szájszárazságtól, a fogorvosa fluoridos öblögetést javasolhat. Ha cukorbetegségben szenved és hajlamos a szájszárazságra, érdemes lehet gyakrabban fogat mosnia, hogy eltávolítsa szájából az ételmaradékot és a baktériumokat. A fogíny irritáció elkerülése érdekében pedig fontolja meg puha sörtéjű fogkefe használatát!

Intő jelek

A legtöbb fluoridos szájöblítő mesterséges édesítőszereket tartalmaz, amelyek nincsenek hatással a vércukorszintre. Azonban ügyeljen arra, hogy vannak cukortartalmú fluoridos öblögetők is, amelyek befolyással lehetnek a vércukorszintre! Összességében a fluoridos szájöblítők biztonságosak, de mindenképpen tartsa be a használati utasításokat és ne nyelje le a terméket!

Cukorbetegség és fogszuvasodás

Alternatív megoldásként a fogorvos által végzett fluoridos kezelések segíthetnek a cukorbetegeknek a fogszuvasodás elleni védelemben. A fogszuvasodás és az ínybetegségek megelőzésének legjobb módja a rendszeres, napi kétszeri, fluoridtartalmú fogkrémmel végzett fogmosásból és mindennapos fogselyem használatból álló szájápolás.