GYERMEKEK

Legyen a fogmosás élmény a gyermekek és kamaszok számára!

MEGOSZTÁS

Hogyan kedveltessük meg a fogápolást gyermekeinkkel?

Legyen A Fogmosás Élmény A Gyermekek És Kamaszok Számára!

Kamaszkorban a gyerekek egyre nagyobb figyelmet fordítanak saját testük változásaira. Ebbe beletartozik a száj és a fogak is. A tizenéveseket gyakran foglalkoztatja a fogszabályzó, a rossz lehelet és a fogfehérítés kérdése. Az Oral-B a segítségünkre lehet abban, hogy olyan szájhigiéniás rutint és helyes fogmosási gyakorlatot kínáljunk tizenéves gyermekeinknek, amelyek igazodnak az őket érdeklő kérdésekhez és az életstílusukhoz.

A gyerekek és a tizenévesek is rajonganak a „kütyükért”, így egy elektromos fogselymező garantált siker lehet náluk. Az elektromos fogselymező hasznos lehet az idősebbek körében is, akik a fogselymet már nem tudják manuálisan kezelni. A tizenéveseknél viszont kifejezetten „menő” egy ilyen készülék, így szívesebben fogselymeznek majd. Elektromos fogkefével szívesebben mosnak fogat a gyerekek és a kamaszok. Emlékeztessük gyermekünket, hogy elegendő, ha a napi rohanás közben csak egy normál fogselyem van a táskájukban, az elektromos fogselymezőt pedig használhatják este, vagy reggel az indulás előtt, vagy amikor nekik a legalkalmasabb a napi fogselymezés.

Több elektromos fogselymező ergonomikus nyéllel is rendelkezik, és ahogy az elektromos fogkefe gyerekeknek, úgy ez is többféle méretben és formában kapható. Fontos, hogy engedjük, hogy gyermekünk maga válassza ki a fogselymezőt! Ha azt választhatják, ami tetszik nekik, sokkal szívesebben fogják használni. Az ínyszövet stimulálása révén – az elektromos fogkeféhez hasonlóan – az elektromos fogselymező is hozzájárul a fogíny egészségének megőrzéséhez. Az elektromos fogselymezőt fiatalabb gyermekek is használhatják, de szülői felügyelet mellett!

A fogselyem-befűző egy másik olyan eszköz, amely sikeres lehet a gyerekeknél és tizenéveseknél, különösen, ha fogszabályzót viselnek. Az eszköz segítségével könnyedén bebújtathatjuk a fogselyem szálát a fogszabályzó drótíve mögé. A befűző úgy néz ki, mint egy felnagyított tű, és tulajdonképpen úgy is működik: Fűzzük át a selymet a befűző végén található hurkon, majd a befűzőt bujtassuk át a drótív alatt! Felnőttek figyelmébe: A befűző tökéletes szolgálatot tesz a hidak esetében is.