MIÉRT AZ ORAL-B SZÁJVÍZ?

Szájvíz gyerekeknek - Előnyei és biztonsága

Szájvíz Gyerekeknek - Előnyei És Biztonsága  article banner
MEGOSZTÁS

Miért jó a szájvíz a nagyobb gyermekeknek?

A nagyobb gyermekek és a tinédzserek szájfrissítőként használhatják a szájvizet és a fluoridos öblítés előnyeit is élvezhetik. A fogszabályozót viselő nagyobb gyermekek számára nagyon jók a fluoridos szájöblítők, a megelőzésben segíthetnek, hiszen védik a fogakat a savtermelő foglepedék-baktériumoktól, amelyek elszaporodhatnak a brekettek alatt.

Kisgyermekek ne használjanak szájvizet!

Általánosságban nem ajánlott, hogy a kisgyermekek szájvizet használjanak, mert könnyen lenyelhetik a terméket. 6 és 12 év közötti gyermekek csak felnőtt szigorú felügyelete mellett használhatnak szájvizet! A hat év alatti gyermekeknek kerülniük kell a fluoridos szájöblítőket, mivel azoknál a gyermekeknél, akiknek a fogai nincsenek teljesen kifejlődve, a túl sok fluorid fluorózist okozhat, amely foltok és csíkok formájában nyilvánul meg a fogakon.

Milyen szájvizek biztonságosak a gyermekek számára?

Az olyan szülők, akik a szájöblítők alkoholtartalma miatt nyugtalankodnak, számtalan alkoholmentes terméket találhatnak, és ezek ugyanolyan friss leheletet biztosítanak, mint az alkoholtartalmúak. Léteznek fluoridot tartalmazó alkoholmentes szájöblítők is. A vegyszertartalmuk miatt aggódik? Bármilyen szájvizet is használ a gyermeke, fontos a tudomására hozni, hogy a szájvízzel (legyen szó akár fluoridos szájvízről is) való öblögetés, nem helyettesíti a napi kétszeri fogmosásból és a mindennapos fogselyemhasználatból álló rendszeres szájápolást.