MIÉRT AZ ORAL-B FOGKRÉM?

Fogkrém fajták közti különbségek és előnyök

Fogkrém Fajták Közti Különbségek És Előnyök article banner
MEGOSZTÁS

Melyik az Ön számára legideálisabb fogkrém?

Napjainkban az üzletek és drogériák polcain felsorakozó fogkrémek közül bizony nem mindig egyszerű kiválasztani a megfelelőt. Ne feledje, hogy az Ön számára legjobb fogkrém az, amelyiket mindennap örömmel használ.Természetesen kipróbálhatnak más, a család többi tagjának és szükségleteinek megfelelő fogkrémet is. Manapság lényegében minden szájápolási problémára találhatunk fogkrémet,így nem igazán hozhat rossz döntést, ha az Amerikai Fogorvosok Szövetségének (American Dental Association) emblémájával ellátott fogkrémet vásárolja meg.

Ezzel együtt vannak olyan fogkrémek, amelyek a fogmosás mellett konkrét tulajdonságokkal rendelkeznek.

Különböző típusú fogkrémek

Minden fogkrémtípusnak megvannak a maga egyéni tulajdonságai. A speciális fogkrémek közé tartoznak az alábbi fajták:

  • Antibakteriális: a rendszerint ón-fluoridot tartalmazó mikrobaellenes fogkrémek a tisztításon túl antibakteriális hatásúak is, védenek a fogszuvasodástól és az fogérzékenységtől.

  • Fogkő elleni védelem: A pirofoszfátot tartalmazó, fogkő elleni fogkrémek a fogkő kialakulásának megakadályozását szolgálják. Ennél is hatékonyabb összetevő a nátrium-hexametafoszfát, amellyel mind a fogkő, mind az elszíneződés hatékonyan megelőzhető a fogínyvonal felett. Sajnos a már kialakult, makacs fogkövet a fogkő elleni fogkrémek nem képesek eltávolítani, ezért fogorvoshoz vagy fogászati asszisztenshez kell fordulni.

  • Fogfehérítő üzemmód: A fogfehérítő fogkrémek olyan kémiai vagy dörzshatású összetevőket tartalmaznak, amelyek segítenek eltávolítani és/vagy megelőzni a fogak elszíneződéseit. A rendszeresen használt fogfehérítő fogkrémek csökkenthetik az elszíneződéseket és fehérebbé varázsolhatják a fogakat.