FOGSZABÁLYZÓK

A fogszabályzó korai levétele

A Fogszabályzó Korai Levétele article banner
MEGOSZTÁS

Lekerül a fogszabályzó?

Noha a fogszabályzó rendezi a fogakat és megszépíti viselője mosolyát, mégis mindenki a lehető leghamarabb meg szeretne tőle válni. A fogszabályzót viselők számos módon gondoskodhatnak szájüregük tisztaságáról, és a behelyezett eszköz hatékony működéséről.

A fogszabályzó idő előtti levétele

Ha szeretné minél rövidebb ideig viselni a fogszabályzót, akkor az alábbi módon tehet ezért:

  • Végezzen rendszeres szájápolást! Minél tisztábban tartja fogait, annál gyorsabban kerülnek a kívánt pozícióba és annál rövidebb ideig kell viselni a fogszabályzót.

  • Aprítsa fel a szilárd ételeket! Falatokra kell vágni az olyan élelmiszereket, mint amilyen például a friss gyümölcs és zöldség, vgy a ropogós héjú kenyér, hogy étkezéskor kisebb nyomás érje a fogszabályzót.

  • Ételen kívül semmi mást ne rágjon! A tollszár vagy szívószál rágcsálása következtében a fogszabályzó megsérülhet, így többször kell eljárni a fogászatra.

  • Nem szabad a fogakat semmivel irritálni! A köröm rágása vagy a fogszabályzón található gumik piszkálása következtében meghosszabbodhat a fogszabályzó viselési ideje. Hagyjon fel az alábbi rossz szokásokkal.

  • Ne fogyasszon kemény, ragadós és cukros élelmiszereket vagy szénsavas üdítőket! Kerülje például a pattogatott kukoricát, a magvakat, a chipseket, a rágót, a tej- és vajkaramellát, valamint a kekszeket! Nem szabad jégkockát rágni, és dobozos üdítőket fogyasztani sem. A fentiek mindegyike a fogszabályzó sérüléséhez, valamint fogszuvasodáshoz vezethet.